Geen lange wandelingen door de Franse Alpen, geen cocktails op het Spaanse strand en geen bezoekjes aan prachtige Italiaanse musea. Grote kans dat de zomervakantie die je in gedachte had, niet doorgaat. Deze zomer blijf je lekker thuis. Maar zo erg is dat niet. In Den Haag kun je namelijk ook een meer dan geweldige vakantie beleven. Voor zes verschillende vakantietypes: zo vier je vakantie in eigen stad.

#1 De perfecte Haagse vakantie voor de zonaanbidder

Betekent vakantie voor jou normaal gesproken dat je je kleinste bikini of zwembroek aantrekt, ’s ochtends vroeg naar het Spaanse strand of Italiaanse zwembad vertrekt om de rest van de dag boekjes te lezen in de zon onder het genot van ijsthee en cocktails? Dan is dit jaar Scheveningen jouw bestemming. Nergens zo’n heerlijk breed strand en ontspannen strandtenten als hier. Sta af en toe even op van je laken om bij The Shore een verfrissende ijsthee te halen en laat je verleiden om een SUPboard te huren, of misschien zelfs een surfles te boeken.

Aan het eind van de dag kun je, terwijl je genoeg foto’s maakt gedurende The Golden Hour, ook nog eens een heerlijke BBQ regelen bij Aloha. Herhaal dit ritueel dagen na elkaar en je voelt je net zo ontspannen als na je Mediterraanse vakantie vorig jaar met de zongebruinde huid die daarbij hoort.

#2 Het Haagse alternatief voor de sportieve vakantie

Urenlange wandelingen, verre fietstochten en spetterende watersport. Als jouw vakantie niet compleet is zonder de nodige fysieke uitdagingen dan ben je in één van de meest sportieve steden van Nederland op de juiste plek. Zo kun je bij Lola Bikes & Coffee de stoerste fietsen huren die je kunt gebruiken om je een atleet in de Tour de France te wanen. Voordat je opstapt is het aan te raden om een kopje koffie bij Lola te drinken: niets start jouw motor zo goed.

Tegen het einde van de dag kun je ook nog terecht bij sportpark de Verademing waar de trainers van Hidden Gym je helpen om beter en beter te worden in touwtje springen. Vergis je niet, touwtje springen is best pittig. Door de jump rope athletic-lessen te volgen word je tijdens je Haagse vakantie bizar fit.

#3 De bergbeklimmer wordt een duinbeklimmer

Eerlijk is eerlijk: Haagse bergen bestaan niet, maar als je toch de kick van klimmen wil ervaren kun je terecht bij Boulderhal de Campus. Hier daag je je lichaam écht uit, terwijl je gezellig kunt lachen met gelijkgestemden.

Word je toch gelukkiger van een heuvelachtige en groene omgeving? Dan kun je terecht in de duinen. Een heerlijke wandeling van Scheveningen naar Kijkduin doet je vast goed. Je kunt jezelf uitdagen door er een PULLKA-tocht van te maken. PULLKA Natuursport helpt je aan een slee met ballast die je door de natuur kan trekken. Dat is genieten en trainen tegelijkertijd.

#4 Romantisch door Haagse hofjes en parken

Jij en je geliefden werken het hele jaar door hard. Vakantie is je jaarlijkse kans om romantisch met elkaar door te brengen. Den Haag heeft genoeg romantische plekjes waar je van kan genieten, onder het genot van de juiste drankjes en hapjes die je bij onze Haagse schatten kan halen. Denk bijvoorbeeld aan taartjes en ijsthee die je kan halen bij Confetti in de Prinsestraat. Een korte wandeling verder en je kan je kleedje spreiden in de Paleistuinen waar het totaal geaccepteerd wordt dat je uitgebreid publiekelijk met je liefje knuffelt. Wil je liever ietwat verstopt zitten: daar biedt Den Haag de mooiste verstopte hofjes voor. Zoals Emma’s Hof of Sunny Court.

Een beetje luxe op je romantische vakantie kan natuurlijk geen kwaad: zo kan je op een heerlijke locatie in de buitenlucht een ontbijt laten leveren door Buitenontbijtjes. Het strand, een park… zo lang er maar geen massa’s andere mensen om je heen zijn, want je moet je wel natuurlijk vrij voelen om elkaar te zoenen na je overheerlijke ontbijtyoghurt.

Normaal gesproken vier je je romantische vakantie misschien in het land van de liefde: La France. Bij Bistro Jules waan je je in die heerlijke Franse sferen. Het eten, de romantische terrastuin en overheerlijke wijn… Hier sluit je je dag liefdevol en goed gevuld af tijdens je romantische vakantie in je eigen stad.

#5 ‘s-Gravenhage voor de échte citytripper

De beste citytrippers zoeken de meest bijzondere winkeltjes van tevoren uit om de beste routes langs de pareltjes en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad zo vlot mogelijk te zien. Bij deze een kort overzicht van de winkels die op je planning moeten staan.

#6 Een herboren mens worden na je Haagse vakantie

Betekent vakantie voor jou onder normale omstandigheden dat je eindelijk de tijd neemt voor meditatie, ontspanning en beauty-behandelingen? Ook die vakantie kan je in Den Haag vieren.

Zo boek je een overheerlijke natuurlijke gezichtsbehandeling bij PureSan. Jij ligt onstpannen in een stoel terwijl Sandra allerlei plantaardige oliën en crèmes over je gezicht masseert die er snel voor zorgen dat je huid weer gaat stralen. Precies wat je nodig hebt op vakantie.

Een lesje yoga draagt altijd bij aan een ontspannen gevoel, zeker als dit op een prachtige Haagse plek plaatsvindt. Esther van 100% yoga verzorgt online yoga-lessen. Neem je tablet mee, zorg voor een goede internetverbinding en je vindt de ultieme flow op wat voor plek in de stad dan ook.

Kortom, een vakantie in eigen stad is zo gek nog niet. Genoeg te doen, genoeg te beleven en vooral genoeg manieren om te ontspannen.