Bijna een jaar geleden opende Magasin Horaz de deuren. In die toch al fijne Molenstraat startte de enthousiaste en passievolle Horas zijn winkel met alles waar hij zelf heel blij van wordt: mooie mannenmode, kookboeken, kunst, interieur en de allerfijnste hebbedingen. Maak in deze blog kennis met het enige echte mini warenhuis dat Den Haag rijk is.

Ik kom simpelweg ogen tekort zodra ik over de drempel van het mooie pandje stap. Waar moet ik beginnen? Ik zie schitterende kookboeken, exclusieve mannenmode, mooie accessoires, fantastisch behang en nog veel meer. En nadat ik de eerste ruimte een beetje op me in heb laten werken, neemt Horas ons mee op tour door zijn winkel. Een smal gangetje door, een trap vol accessoires, richting Roode Kamer en galerie. Ik kijk in iedere ruimte mijn ogen uit. De grappige indeling van het pand, de diversiteit in producten en de enthousiaste Horas nemen mij mee op heuse ontdekkingstocht door dit kleine warenhuis.

Een wisselende kunstcollectie in de kleine galerie, maar ook de Roode Kamer waar je even neerploft voor een bakkie met zelfgemaakt taartje. De winkel verbaast en verrast me. Dat ik hier nog nooit eerder ben geweest! En dan is er ook nog een allerschattigst binnenplaatsje waar je even heerlijk onthaast. Midden in de stad, maar even helemaal uit de drukte. En in die Roode Kamer zijn dus ook mini concertjes en voorstellingen. Echt hoor, hier moet je een keertje naartoe.

En dan te bedenken dat Horas helemaal geen plannen had om een winkel te starten. Z’n ticket voor een lange reis naar Japan was al bijna geboekt toen dit pandje vrijkwam en er al druk verbouwd werd. De voormalig horecaman had jarenlang een lunchzaak naast dit pand en wilde er zeker van zijn dat het niet verpest werd door de verbouwing. Want dat zou toch eeuwig zonde zijn?

Een nieuwsgierige blik naar binnen, ze lieten alle originele details gelukkig in hun waarde, stelde hem gerust. Toen hij later die dag aan een bakkie zat, werd hij gebeld door de eigenaar. “Of ik niet geïnteresseerd was in overname”? Het begon te kriebelen. Ik checkte bij vrienden en die zagen mij dat direct doen. En zo geschiedde: Japan kon wachten en Den Haag is een uniek en verrassend pareltje rijker!

Magasin Horaz

Molenstraat 19
2513 BH Den Haag
Website