Wie houdt er nou niet van verfrissende kou en van een open haard na het wandelen om jezelf bij warm te borrelen? Bij dat geborrel horen gesprekken over sneeuw die niet blijft liggen, het poppen van glühwein, een geplande wintersport, het verlangen naar de zon en de eventueel niet volgehouden ‘Dry January’. Dat januari voor veel mensen een maand is om gezond en zonder alcohol in te gaan begrijp ik, maar ik deed er lekker niet aan mee. Wijn warmt je op, bier maakt je rozig en een port na de laatste gang is er gewoon eentje die ik liever niet oversla. En omdat februari alweer voor de deur staat, alles weer gewoon mag, hier 5 tips voor fijne borrelmomenten dit weekend en natuurlijk ook wat tips om de billen daarna nog wat in beweging te brengen!

#1. Opwarmen bij Aloha Surf       
Winterse wandelingen zijn stoer en verfrissend, en het voelt na afloop altijd als flink sporten. Daarna is er echt niks beters dan neerploffen op een dierenvelletje en het bestellen van een opwarm drankje of een speciaalbiertje. Ga vrijdagmiddag lekker wandelen of begin je zaterdag sportief en wandel na wat gemaakte meters gezellig bij Strandpaviljoen Aloha Surf naar binnen. Terwijl jij zit bij te komen van deze ontspannen workout is het ook echt vermaak in deze fijne surfschooltent. Kijken naar stoere mannen of vrolijke kids die de zee in duiken voor wat heldendaad op de Scheveningse golven.

#2. Bierklassiekers bij Biercafé de Paas
Borrelen bij Biercafé De Paas is echt mega leuk en vooral door de onbeperkte bierklassiekers!! De bierkaart is werkelijk een heel boekwerk, waar je zo lekker doorheen kunt bladeren en uren kunt blijven discussiëren welke tripel je wilt drinken. Een walhalla voor een speciaalbier liefhebber en je komt er echt niet meer weg. Godzijdank is het weekend, dus proef je gek in deze heerlijke bierbar.

#3. Sporten op een toffe plek
Ben je vrijdag goed begonnen en slaap je eerst die driedubbele kater uit? Dan wil je vast sporten op fatsoenlijke weekendtijden. Lucky you! Zaterdagmiddag vanaf 13:30 uur, hele schappelijke sporttijd zo heerlijk midden op de dag als je het weekend verder toch niks moet, kun je op latin geïnspireerde dans moves gaan schitteren bij Hidden Gym in het Student hotel. Té gek toch?! In je paarse sportlegging gewoon een beetje swingen in het weekend, dat wil ik ook wel! Koop een kaartje en doe mee!

#4. Zusjes Vintage Boetiek 50% sale
Borrelen en bewegen lijkt mij een prima balans voor een bonusweekend. En meer geld uitgeven in het weekend is ook echt niet erg toch?? Meer kleding is beter voor een wisselende winterse look en je kunt dubbel zoveel scoren want tot en met zaterdag is er 50% Sale. Als je bij Zusjes Vintage Boetiek naar binnen loopt, dan wil je niet anders dan passen, proberen en die unieke trui shoppen. Grabbelen tussen de rekken met vintage kleding, accessoires sieraden en schoenen. Alles is zorgvuldig uitgezocht voor een rek met alleen maar vette spullen. Dress to impress en have fun!

#5. Haagse schat van de week: Dorst Craft Beer Shop
Aan de bar je drankje bestellen zodat die hoppaketee lekker koud en schuimend uit de tap komt rollen vindt echt niemand vervelend. Sterker nog, ik ga er gewoon van watertanden. Maar wil je nu lekker thuis de doppen poppen en languit op de bank met jezelf, vrienden of je eventuele huisdier, sla je voorraad dan in bij bierspeciaalzaak Dorst! Hun voorraad speciale biertjes, en dan bedoel ik dus, écht speciaal, is fantastisch! Je kunt er overigens heel lang blijven hangen om naar alle bijzondere en verschillende etiketten te kijken of te babbelen met eigenaar Jamie die je met liefde alles vertelt over welke bieren hij koud heeft staan. Ze verkopen er overigens ook lekkere warme wintertruien waarin iedereen wel zijn dorst wil lessen 😉

Goed weekend!