Het eerste weekend van maart gaat van start, op de eerste dag van deze maand. De zon laat zich zo nu en dan zien en we krijgen allemaal de eerste lentekriebels! Als je het mij vraagt, kan het niet snel genoeg weer zomer worden! En met mij nog meerdere mensen die er zo over denken! Time for some “firsts” dit weekend!

#1 Le Marie Marché
Vanaf dit weekend kun je jezelf elk eerste weekend van de maand op het Plein in Franse sferen wanen. Le Marie Marché staat in het teken van genieten en ontdekken. Laat dat nu net onze favoriete bezigheid zijn! Je kunt er proeven, shoppen en gevonden schatten ontdekken. Terwijl je tussen de kraampjes struint, hoor je op de achtergrond de meeslepende Franse chansons van Abstractblond. Trakteer je zelf op een fijne koffie, een Bretonse crêpe, een macaron of.. een lekker Eiber biertje van onze Haagse schat! Natuurlijk betaal je er gewoon met onze Haagse schatten cadeaubon. Deze kun je inwisselen bij de kassa.

Vanaf maart, elke eerste weekend van de maand op het Plein. Meer info over Le Marie Marché lees je op hun site, of lees onze uitgebreide blog hier!

#2 Geniet van een koffietje bij Eef
Als nieuwe “Haagse schat” binnen het Haagse schatten team, wil ik natuurlijk elke Haagse schat zelf een keer uitgeprobeerd of bezocht hebben. Op een lazy Sunday, doe ik dan ook niets liever dan een leuk zaakje bezoeken. Voor mij was het afgelopen weekend de eerste keer bij Eef. De huiskamer sfeer maakt hem erg favoriet bij mij. Lekker onderuit gezakt op de bank, genietend van mijn latte machiatto! Eva, de eigenaresse, is net zo relaxt als ik en ontzettend aardig en klantvriendelijk. Wat ik zo leuk vind; de inrichting met items die bij Haagse schat Sprinkel + Hop vandaan komen, schuin aan de overkant! Hier was ik ook nog nooit geweest, dus hier heb ik ook gelijk een kijkje genomen!

Je vindt Eef op de Van Bylandtstraat. Meer info lees je op de website van Eef Koffie & een uitgebreide blog kun je via deze link teruglezen.

#3 Sushi in de Paleistuin
Misschien is het nog wat te vroeg in het seizoen, maar soms moet je gewoon lekker gek doen! En.. eens moet de eerste keer zijn! Bestel je favoriete sushi bij de Sushimeisjes, haal het op of laat het bezorgen, pak je picknick kleedje in, je (stiekeme) wijntje, en strijk neer  in de Paleistuin! Oh, je kunt me niet blijer maken. In het zonnetje zitten met je sushi, mensen kijken en genieten! Mijn favoriet van de Sushimeisjes? De rainbowrol! De torched tunarol! De sunshinerol! Hmm! Duidelijk, ik kan niet kiezen!

Meer info over de Sushimeisjes lees je hier.

#4 Live muziek bij Brasserie Ock
Zodra de zon begint te schijnen, is niets fijner dan naar buiten gaan. Een strandwandeling, een wandeling door de stad, of een boswandeling. Allemaal zo fijn! Ga deze zondag lekker richting het Ockenburgse bos en warm op bij Kasserie Ock. Terwijl je van een lekker drankje geniet, hoor je fijne muziek op de achtergrond. Dit weekend hebben zij Live op Zondag, met aansluitend een daghap! Deze zondag speelt John Baltus, een bekende Haagse Blues- en Jazzgitarist. Hij speelt samen met Boy Mosterdijk -zang en gitaar en Dries de Regt op drums.

Een uitgebreide blog over Brasserie Ock lees je hier. Meer info over Live op Zondag kun je hier vinden.

#5 Haagse schat van de week:  100% Yoga
Bij dit weekend of firsts, kan ik natuurlijk niet anders dan onze Haagse schat 100% Yoga, tot schat van de week benoemen! Eshter is the one and only yoga trainer in Europa die live yoga lessen geeft! Met yoga@home kun je gewoon lekker thuis je matje uit rollen, maar heb je wél een live les en interactie met je instructrice. Hoe relaxt is dat! Vanaf nu kun je ook een membership nemen bij 100% Yoga, waarbij je onbeperkt toegang krijgt tot de unieke live online yogalessen.

Meer informatie over deze Haagse schat lees je op haar website, of via onze blog.

Geniet van het zonnige weekend lieve mensen!