We proberen allemaal met veel positiviteit 2020 goed te beginnen, maar wat was die maandag na de vakantie zwaaaaarrr…….. Ondanks dat je er misschien niet echt zin in had, heb je je collega’s toch wel gemist na die laatste kerstborrel, waren de eerste meters met je sportschoenen ondanks de enorme spierpijn een succes, heb je mega gezond gegeten na de feestdagen en heb je die ene vriendin met een nieuwjaarskaart alsnog heel blij gemaakt. En gelukkig is het nu alweer weekend, dus tijd om te ontspannen en te genieten. Ik heb een paar fijne weekendtips voor je om weer even helemaal bij te komen.

#1 Tweewielersliefde en lekkere koffie
Start het weekend ontspannen met een kop goede koffie in het hart van de stad. Hop, naar het Noordeinde waar ze bij Lola Bikes & Coffee met liefde wat lekkers voor je klaarmaken. Meer bewegen in 2020? Ze hebben hier hele mooie tweewielers die je wellicht wat extra kunnen stimuleren…

#2 Fijn tentje in mini-haven
Een klein uitje in eigen stad. Nét buiten de stad, mooi verscholen in de Fokkerhaven, kun je bij Capriole Café echt god-del-lijk uitgebreid lunchen. Check de kaart maar eens op hun website, dan kan het watertanden beginnen. Enne, gezond lunchen kan hier hoor, dus echt geen zorgen over die eventuele nog weg te werken kilo’s!

#3 Strandpret
Het mag dan wel winter zijn, maar een winterse wandeling op het strand is er eentje die je niet mag missen hoor. Een van mijn must do’s in het begin van het nieuwe jaar. Het frist je koppie zo lekker op en dan knal je hierna zo al je to do’s erdoorheen. Na het uitwaaien kun je bij Aloha Surf opwarmen met een choco of de dorst lessen met iets frissers (als je met sportschoen en sportpak een strand-sprintje genomen hebt).

#4 Als je niet kiezen kunt
Kun jij ook niet kiezen? In die hippe kledingwinkel, of sieradenwinkel met te mooie hebbedingen of op de menukaart van heerlijke lunchtentjes? Nou, daar weet Sam Sam wel raad mee, als het op het vullen van magen aankomt. Een menukaart met een aanbod waar je u tegen zegt en het allemaal veel te lekker is. Een lunchbordje met twee soorten broodbeleg, zodat je meer kunt proeven, dubbel kunt genieten en het helpt je met de keuzestress. Smullen maar!

#5 Haagse schat van de week: Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder
Zin in een bijzonder uitje dit weekend? Zaterdag om 14:00 uur kun je een kijkje nemen in het kloosterleven en zie je hoe de Haagsche Broeders hier hun bieren brouwen. Dat is gaaf toch?! Eens geweest, voor altijd fan, geloof me. Voor 15 euro p.p. inclusief een proeverijtje. Mail naar brouwerij@haagschebroeder.nl om je aan te melden voor deze onvergetelijke middag. Proost!