Ja, ik ben mij ervan bewust wanneer ik (Coco) voor Haagse schatten schrijf, dat de stukken hoofdzakelijk over eten gaan. Nou is dat natuurlijk niet zo vreemd met een eigen foodblog, maar de voorliefde voor drank is dan wel ergens uit de lucht komen vallen. Ik had mij nog zo voorgenomen om mee te doen aan m’n eigen versie van Stoptober, maar met alle geweldige borrelmomenten dit weekend denk ik dat ik ‘m een maandje doorschuif! Who’s with me? Benieuwd wat je te wachten staat? Lees dan snel de leukste weekendtips in deze Vijf op Vrijdag!

#1 Food Pairing Cheese & Chocolate
De meeste mensen weten dit niet, maar chocolade en kaas is echt een hemelse combinatie. Goede oude kaas, vol met zoutkristallen en een stuk pure chocolade samen, zijn echt kleine engeltjes die over je tong…..! Wees voorbereid om van je stoel geblazen te worden door deze Food Pairing van The Chocolate Shop. Zondag 13 oktober om 14.00 uur, scoor snel een ticket nu het nog kan.

#2 Go Green – Elektriciteitsfabriek
Een samenkomst van goede initiatieven in de Reinkenstraat en in de Elektriciteitsfabriek aankomende zondag. Le Marie Marché Goes Green in de Reinkenstraat en de Duurzaam Wonen-beurs in de Elektriciteitsfabriek. Er is zelfs ‘groen’ vervoer geregeld tussen de twee locaties om zo duurzaam op en neer te pendelen. Echt een bezoekje waard!

#3 End of Road Season – Lola Bikes & Coffee
Bij Lola Bikes & Coffee kun je zaterdag symbolisch het fietsseizoen afsluiten door nog een ronde mee te doen met de Lola’s Cycling Club. Mocht je het met de kans op regen niet willen riskeren, kan je ook gewoon lekker aansluiten bij het borrelmoment. Ook meer mijn stijl! Vanaf 19:30 uur ben je welkom voor een hapje en een drankje.

#4 Ahoy! Clean Up Haagse Grachten
Gedurende de hele zomer kon je deelnemen aan grote opruim-momenten op het strand. Maar een beetje echte Hagenees (of Hagenaar) weet dat onze grachten niet de schoonste zijn. –Vraag maar aan de deelnemers van ‘Swim to Fight Cancer’.- Zodoende sluit The Hague Boat zondag hun vaar-seizoen af met een heuse grachten schoonmaak! Doe je mee?

#5 Haagse Schat van de week: De Kade
Voor mij hoort borrelen echt bij de zondagmiddag. Nog even genieten van het vrije gevoel voor je weer op en top fit op maandagochtend op je werk moet verschijnen. Waar beter dan met een biertje en hamburger het leven vieren dan bij onze favoriet: De Kade. Tot het eind november serveren ze elke zondag een perfecte burger voor een prikkie met een lekker biertje on the side!

Fijn weekend allemaal!