Heb jij ook van die fijne zonnige gedachten? Dromend over koude biertjes op het strand, over een bloemenjurkje in het gras en het drinken van volle glazen gin met verse frambozen. Dit weekend zijn er leuke festivals om dorst van te krijgen, activiteiten die een voorjaarsschoonmaak aanwakkeren en buitenactiviteiten die sowieso zorgen voor de nodige aanmaak van endorfine en vitamine D! Lees in deze Vijf op Vrijdag een diversiteit aan Haagse schatten weekendtips!

#1 Koffiefestival Roestig Blond
Het biermerk Roestig Blond lanceert zaterdag, een jaar na hun gelijknamige biertje ook een speciale koffie! In de spectaculaire Boulderhal de Campus vindt het festival plaats. En het toffe is: drie van onze Haagse schatten zijn er ook! Hidden Gym met een lesje Beer Belly Boothcamp en Koffiezak Yoga, heerlijke taartjes van Confetti en een chocoladeproeverij van The Chocolate Shop, driedubbel feest dus! Heb jij al een ticket weten te bemachtigen?

#2 Optie B: Cultureel Festival Restaurant
Pop-up restaurant en cultuur: I Love it! Zaterdag is de opening van het eerste culturele festival restaurant ter wereld: Optie B! Tien weekenden lang serveert Bombascha verse pizza’s uit de steenoven, met elke keer een andere culturele invulling in samenwerking met de tofste Haagse initiatieven. Beter kan het niet toch?! Nodig je vrienden uit die ook van cultuur en pizza houden en ga genieten!

#3 Gin Festival
Helemaal in de festivalsfeer? Dan kun je deze ook zeker niet laten schieten! Een mega leuke trend (die wat ons betreft nog lang mag aanhouden) is het drinken van gin, en hoe: Het is werkelijk een feestje in glas! Er is toch niks lekkerders dan je dorst lessen met hele grote volle glazen, op een Gin Festival op een hele toffe locatie: de Grote Kerk in Den Haag! Koop je ticket online als je er sowieso bij wilt zijn, veel gin wilt proeven en ook nog wat wilt bijleren over deze goddelijke drank!

#4 Nieuwe Tea Bar
HUG THE TEA opent een nieuwe Matcha Bar & Store in het prachtige pand aan de Papestraat 13. Meer zitruimte om te chillen, uren lang matcha tea te drinken, alles te horen over Japanse thee ceremonies en te genieten van de heerlijke uitgebreide menukaart. Aanstaande zaterdag tussen 13:00 en 19:00 uur is de grand opening en kun je dit mooie feit met ze meevieren! Kom je ook de nieuwste drankjes en lekkere lunch bij ze proeven?

#5 Haagse Schat van de week: The Hague Boat
Bootje varen, biertje drinken, lekkere trek stillen? Alles is heerlijk als de zon schijnt, maar in deze combinatie is het eigenlijk altijd feest. Vanaf aanstaande zondag is The Hague Boat weer te boeken voor gezellige dagen met vrienden of familie op het Haagse water! Stap aan boord bij Schipper Jan en zijn vrouw Leonie tijdens een reguliere tour of huur de boot voor een onvergetelijke ervaring op het water. Ahoy!

Feel the vibe! Veel plezier!