Ik vind de zomermaanden fantastisch. Niet alleen vanwege het, meestal, mooie weer en de lange dagen, maar vooral ook omdat onze stad dan bruist. Ieder weekend is het kiezen tussen de leukste festivals, evenementen en toffe activiteiten. Ook dit weekend is het weer feest! Ik heb de ‘niet te missen weekendtips’ van deze week voor jou geselecteerd. Weekendplanning in 1, 2, 3….

#1 Japanse sferen met Hug the Tea & De Sushimeisjes
Waar ik stiekem ook heel blij van word, zijn toffe samenwerkingen tussen onze Haagse schatten. Vanavond bundelen de zussen van Hug the Tea en de Sushimeisjes hun krachten (en dat zijn er nogal wat) tijdens de Japanse dinner night in de theebar! Een drie-gangen diner met sushi als voorgerecht, veel Japanse invloeden, een Matcha dessert en bijpassende theeën. Check wel even of ze nog een plekje vrij hebben! Enne op zaterdagmiddag is er nog een vette activiteit bij De Sushimeisjes: dan kun je, onder begeleiding van Zipper studio, je eigen Japanse kimono naaien en daarna borrelen en sushi eten. Hóe tof!

#2 Het Zeeheldenfestival
Tja jullie weten inmiddels wel dat het Zeeheldenkwartier tot één van onze favo Haagse buurten behoort. En deze dagen bewijzen ze daar weer even waarom. Op woensdag is het Zeeheldenfestival al van start gegaan, maar niet getreurd: je hebt nog het hele weekend om te genieten van toffe optredens, fijne ondernemers, lekkere happen en een goede vibe. Loop je wel even binnen bij onze schatten van Bar en Zo, Achtung Baby en Bij Clarence?

#3 Frans feestje in Emma’s Hof
Zondag is het 14 juli, quatorze Julliet, de Nationale feestdag van Frankrijk. Reden genoeg voor het Emma’s Hof voor een fijn Frans feestje! Riep iemand daar jue de boules, wijn proeven, Franse delicatessen en een brocante markt?! Enne: ook nog eens gratis toegang. Avoir du plaisir!

#4 Beach yoga @ Aloha
Je zondagochtend mega chill starten op het strand met een yoga lesje, klinkt top toch? Wind door je haren, tenen in het zand en met fijne yoga poses je lichaam rustig in beweging zetten. Een mix van intensieve en rustige houdingen en een lesje dat ook heel goed geschikt is voor beginners. Daarna een bakkie bij Aloha en jouw zondag kan niet meer stuk!

#5 Haagse schat van de week: Secret City Trail
Den Haag dit weekend eens op een heel nieuwe manier ontdekken? Dan tip ik de Secret City Trail, kort samengevat een puzzeltocht waarbij je verschillende vragen moet beantwoorden. Deze antwoorden leiden je naar de volgende locatie van de wandeltocht. Onderweg kun je vragen om een hint of de vraag overslaan, maar let op, daar krijg je wel strafminuten voor! Voor iedereen met een beetje competitiedrang (ik!) is dit dan ook dé ideale manier om de stad te ontdekken. In ongeveer 3 uur loop je kriskras door de stad en word je verrast door geheime plekjes en overdonderd door bijzondere aangezichten. Precies zoals we dat bij Haagse schatten zo tof vinden.

Wat zijn jouw weekendplannen?!