Prinsjesdag! Bijna weer Prinsjesdag! Een feestelijke dag met een serieus tintje. Wie heeft de mooiste hoed op? En wat staat er dit jaar in de troonrede? De vlaggen hangen uit, de Koninklijke Familie is netjes gekleed, hordes mensen trekken naar de binnenstad van Den Haag, het Lange Voorhout staat vol met tribunes om de Gouden Koets en onze Koning en Koningin te spotten op weg naar het Paleis Noordeinde. Om je daar dit weekend alvast een beetje voor op te warmen, hebben wij 5 koninklijke weekendtips voor je op een rijtje gezet. Veel plezier! 

#1 Ritje in een Gouden Koets
Koninklijk je weekend beginnen, dat wil toch iedereen? Je kunt al enkele dagen vóór Prinsjesdag in vorstelijke sferen komen door mee te rijden met een royal ride, ofwel de Gouden Koets. Rij samen met een gids langs alle Koninklijke Highlights in de binnenstad. Hoe tof om zo Den Haag te ontdekken! Kaartjes zijn vooraf te koop op www.denhaag.com/koninklijk, www.stadskoetsiers.com of op de dag zelf bij de koetsen. Het hele weekend kun je deze gave tour boeken: scoor dus snel een kaarten!

#2 Prinsjesontbijt
Uitgebreid ontbijten wil iedereen op zaterdag. En dat kan dit weekend in stijl op de Lange Vijverberg aan een suuuuperlange tafel voor 1000 mensen: gaaf! Zowel uit de landelijke, provinciale, als uit de stad Den Haag nemen vertegenwoordigers uit de politiek aan dit unieke evenement deel en kun je een babbeltje met ze maken terwijl je je jus d’orange ingeschonken krijgt. Er is een Quiz over historische feitjes en een PrinsjesOntbijt-lied. Dit wil je niet missen toch? Zaterdag vanaf 9:30 uur tot 11:30 uur. Nodig wat leuke vrienden of familie uit en koop je tickets hier.

#3 Prinsjes Markt
Sinds afgelopen woensdag wordt er al flink uitgepakt met het Prinsjesfestival. Zaterdag kan je ook lekker struinen over de PrinsjesMarkt op het plein, hoe leuk! Geheel volgens de traditie zijn op deze markt verschillende hoedenontwerpers te vinden, waar je de mooiste creaties kunt passen en kopen. Mooie sieraden, tassen en accessoires inslaan of gewoon lekker gluren naar al dat moois. Tussen 12:00 en 18:00 uur kun je hier koninklijk genieten.

#4 Theeleuten bij Kali Tengah
Bij vorstelijkheid hoort thee! Een keurige bedoeling met veel thee in veel te mooie kopjes. Ben je het met me eens? Hele chique kopjes heb ik overigens thuis niet, maar enfin, het gaat erom wat er tenslotte in je kopje zit. Zelf een voorraad goede en lekkere thee inslaan? Bezoek Haagse schat Kali Tengah: een super zaak met passie voor thee en koffie. Sla hier je benodigde voorraad in. Ze verkopen meer dan 90 soorten thee, bijzondere koffie en zo nu en dan een vers gemaakte taartje!

#5 Haagse schat van de week: Lola Bikes & Coffee
Een weekend zonder koffie is geen weekend. En dan het liefst met liefde speciaal voor jou gemaakt, zoals een prinses het hebben wilt. Bij Lola Bikes & Coffee op het mooie Noordeinde, vlakbij het paleis, kun je genieten van echt een heel lekker bakkie koffie met een croissantje erbij. Daarna loop je natuurlijk nog even een rondje door de zaak om de fantastische mooie fietsen aan de wand te bewonderen. Het is de ideale slow morning zonder toeters en bellen. Neem je Haagse schatten cadeaubon mee om te betalen, en het grote genieten kan beginnen!

Fijn weekend!