Nadat we vorige maand alle mama’s hebben laten shinen, is het nu tijd om die stoere papa’s eens flink in de spotlights te zetten! We geven je in deze Vijf op Vrijdag graag wat meer tips voor bijzondere Vaderdag cadeaus en activiteiten!

#1 Vaderdag Festival
Bij Buitenplaats Ockenburgh kun je tussen 12:30 en 16:00 uur genieten van muziek, theater en verrassende optredens, onder het genot van een picknick in de buitenlucht! Je kunt er voor kiezen om je eigen gevulde picknickmand en kleedje mee te nemen, maar er staan rondom de oude villa ook lange tafels en banken. Per familie wordt er een bijdrage van €5.- gevraagd voor de restauratie van de Buitenplaats. Heb je geen zin om zelf met je picknickmand te sjouwen? Dan kun je ook genieten van het buffet! Voor meer info en prijzen kun je terecht op deze site. Let op – bij slecht weer moet het event helaas geannuleerd worden.

#2 Bier en Braadfestival
Voor het vierde jaar op rij wordt de Binckhaven omgetoverd tot hét festival voor braadsels, bier van Kompaan en live-muziek. Alle vaders zijn welkom, maar ook voor de kids is er meer dan genoeg te doen, te zien en te beleven. Het programma bestaat naast bier en braadsels ook uit een stoere mannenmarkt, toffe workshops, foodtrucks, boot- wandel- en fietstochten en andere stoere activiteiten! Ook héél leuk voor alle stoere vrouwen trouwens!

#3 Surfen bij Aloha
Wat is nou een toffer Vaderdag cadeau, dan een surfles bij Aloha? Begin je dag met een heerlijke ochtendsessie, gevolgd door een lekker ontbijtje of goede lunch. Geniet van het fijne eten en de rust, terwijl je onderuit gezakt zit op de mooie Chesterfield bank of buiten op het terras. Een betere Vaderdag kan toch bijna niet!

#4 Barista workshop bij Capriole Café
Voor alle koffie drinkende papa’s (wie begint er nou niet graag z’n dag mee!) is dit een pas écht een leuk cadeau. Geef bijvoorbeeld een barista workshop cadeau, zodat de man des huizes voortaan thuis ook de lekkerste koffietjes kan zetten! Bij Capriole Café kun je naast de barista workshop ook terecht voor andere activiteiten, zoals koffie proeverijen en latte art workshops. De agenda staat weer vol met data, so what are you waiting for?

#5 Haagse schat van de week: Dorst
Nog meer bier, speciaal voor alle bierliefhebbers! Bij Dorst in de Boekhorststraat kun je terecht voor de mooiste bieren. Je vindt er interessante, smaakvolle en uitdagende bieren van over de hele wereld. Maar niet alleen dat, ook het bier van onze lokale brouwers zoals Haagse schat Eiber en Kompaan kun je hier kopen. Wacht dus niet langer en lest je dorst bij Dorst! Fijne bijkomstigheid: ze hebben er ook koude biertjes.

Heel veel plezier dit weekend met je vader! Enne: heb je nog een last minute cadeautje nodig? Dan kun je natuurlijk altijd bij Bar en Zo een Haagse schatten cadeaubon scoren!

P.S. Moet jij deze dag helaas zonder je vader door brengen? Dan willen wij je heel veel sterkte wensen.