Als het weekend voor de deur staat en je weer even zeeën van tijd hebt voor jezelf, mag alles. Een middag lang lunchen, mooie spullen shoppen voor jezelf of iemand anders. Cultuur snuiven met de mini’s, koffie drinken all day long of iets tofs klussen voor in huis. Of dat laatste nu een heerlijk avondmaal is of het creëren van een gave zwevende plant in een pot van mos: ‘ Zelf gemaakt’ is tegenwoordig heel gewoon en hoe gekker hoe beter. Dit weekend zijn er op dit vlak genoeg leuke dingen om jezelf, of juist iemand anders, heel blij te maken! Hier #5 tips voor een afwisselend en reuze gezellig weekend.

#1 Magasin Horaz
Wat gaan we dit missen! Dit knusse winkeltje in het centrum van Den Haag met een divers aanbod van mooie dingen, kleding, kookspullen, lekkere producten en hebbedingen, organiseert zaterdag een grote Revalidatie Uitverkoop! De (lieve schat van een) eigenaar Horas heeft eind december een herseninfarct gehad en moet zijn geliefde winkel sluiten. Wij dragen hem een heel erg warm hart toe en wensen hem uiteraard een hele mooie dag! Op de website kun je alvast een kijkje nemen wat je er aan mooie spullen kunt kopen: www.magasinhoraz.nl. Help Horas mee met zijn herstel en kom ook een kijkje nemen, iets moois kopen en een drankje drinken! Het is je laatste kans!

#2 Boucks Tour
Zaterdagavond kun je geheel gratis, tussen 19:00 en 23:00 uur, op tour door de Boekhorststraat en flink genieten! Je kunt meedoen aan verschillende workshops die georganiseerd worden door lokale makers. Wat nieuws leren is altijd leuk toch? Terwijl je kunt meebewegen met nieuw Haags (muziek) talent en langs diverse proeverijen wandelt voor ‘de smaak’ van de Boekhorststraat. Gratis aanmelden kan via https://boekhorststraat.nl/boucks-tour/. Bonne appetit!

#3 Museumnacht Kids
Mocht je in het bezit zijn van wat kleine pret, ofwel kinderen die wat cultuur en activiteit wel zien zitten. Of heb je nog een dozijn neefjes en nichtjes die je nog een uitje had beloofd? Museumnacht kids is echt een aanrader. Door heel Den Haag, als het buiten donker is, gaan de deuren van de Haagse musea speciaal open voor jong cultureel grut en de daarbij behorende volwassen aanhang natuurlijk! Op zaterdag 16 maart tussen 17.00 en 22.00 uur zijn er in Den Haag tal van toffe activiteiten in het thema ‘Fantasie’. Koop je ticket op www.museumnachtkids.nl en alvast heel veel plezier met het uitzoeken van een route door cultureel Den Haag.

#4 Kokedama workshop
Do it yourself is hip. In welke categorie dan ook! Barro, van Bar&Zo geeft zondag een Kokedama workshop: maak je eigen zwevende plant in mos voor in huis of geef hem ingepakt en wel weg aan je allerbeste groene vriend. Hoe tof is dat? Inschrijven kan in de winkel, via bar.enzo.denhaag@gmail.com of bel Barro zelf gezellig op. Een gave Kokedama, onbeperkt thee en cake voor 22 euro. De workshop begint om 11:00 uur en staat garant voor anderhalf uur gezellig knutselen in deze toffe winkel.

#5 Haagse schat van de week: Van Domburg Textiel
Na het maken van je eigen Kokedama is het doe – het – zelf – syndroom geheid een beetje aangewakkerd. Enthousiast geworden en wellicht zin om verder te knutselen? Echt echte aanrader is Van Domburg Textiel: echt een snoepwinkel voor de naai liefhebber. Je vindt er de mooiste stoffen, de leukste printjes en veel verschillende fournituren. Van biologisch katoen tot organisch wol. Ze laten je zeker niet met lege handen naar huis gaan en vraag gerust voor nog wat adviezen en tips, die geven ze je maar al te graag.

Een heel fijn weekend!