Daar ga je dan, een klein fortuin neergelegd voor een kaartje Lowlands, voorspelt Piet dat er meer water zal vallen dan er in het zwembad van de Blinkerd zit. Lowlands heeft dit jaar haar naam veranderd in Lowplens. Kaartje verkopen is dus voor het eerst in jaren iets wat tot de mogelijkheden behoort. Als ik dan zie wat voor leuke dingen er in ons eigen stadje te doen zijn, wordt de keuze steeds makkelijker. Want met deze vijf weekendtips zit je hier in Den Haag zeker goed!

#1 Porto Verde @ The Shore
Om toch een beetje in de dans-vibe te blijven, hier een tip waar ieders voeten van gaan bewegen. Morgenavond vanaf 20.00 wordt The Shore omgetoverd door Porto Verde tot ‘het Clubhuis’. Wat je kan verwachten? Niets minder dan een combinatie van lokale gekken, een berg platen en een rookmachine op het strand. Gegarandeerd feest, de hele nacht lang!

#2 Pure ontspanning
Wie vrijdagavond flink heeft doorgehaald (of gewoon de hele week keihard heeft gewerkt), kan wel wat ontspanning gebruiken. Wat dacht je van een flinke boost voor je lijf en huid? De beste schoonheidsbehandelingen en massages boek je bij PureSan. En het fijne is: de salon is ook gewoon op zaterdag en in de avonduren geopend. Wedden dat je weer stralend naar buiten loopt!

#3 Filya Indoor Garden 
Met dat druilerige week op komst is het ook fijn om lekker in huis te rommelen. Die periodieke drang om heel m’n huis een make-over te geven is dan snel aangewakkerd. Een middagje struinen door de Filya Indoor Garden voelt eigenlijk als een mini-vakantie naar de jungle van een of ander tropisch land. Oh en trouwens, wanneer ik bij Filya een aanslag pleeg op m’n portemonnee voel ik mij daar toch minder schuldig over dan dat als ik met een paar nieuwe schoenen thuis kom 😉

#4 Lola @ BinckBankTour
De wielerfanaten onder ons hebben het vast al in de agenda staan: de zesde etappe van de BinckBankTour. De individuele rit van één van de grootste wielerwedstrijden van Nederland en België start zaterdag op Bezuidenhoutseweg. Natuurlijk kunnen ze jullie aanmoedigingen goed gebruiken. En om het jezelf een beetje comfortabel te maken, staat Haagse schat Lola Bikes & Coffee de hele dag op het Malieveld om jou van de lekkerste bakkies te voorzien. En na de finish? Dan gaat de tap open en serveren ze bier! Cheers! 

#5 Haagse schat van de week: Sam Sam
Een van mijn favo spots op dit moment: Sam Sam op het Noordeinde! Serieus alles wat hier op de kaart staat, daar word je gelukkig van! Lekkere ontbijtjes met gepocheerde eitjes, goede koffie, gezonde salades en natuurlijk véél lekkere broodjes. En heb je net zoveel keuzestress als ik, dan bestel je gewoon van allemaal een halve. Sam Sam, een ware aanwinst voor Den Haag, ik hou ervan!