Ik denk dat het hart van menig mens wel een beetje is gebroken na het nieuws dat de horeca wederom haar deuren moet sluiten. Gelukkig houden veel ondernemers de moed erin en zijn de take-away opties bij een hoop mooie restaurants voor dit weekend, meer dan aanwezig. Dus steun je favoriete koffietent, lunchzaakje en restaurant door iets af te halen en thuis lekker van te genieten. Hier een top 5 beste plekken voor je thuis-restaurant tijdens deze dagen.

  1. Capriole Cafe

Capriole heeft iets waar ik niet zonder kan. Het is iets waardoor mijn dagen altijd nét even lekkerder beginnen. Heb je het al geraden? Koffie, koffie, koffie, en die is van Capriole bijzonder lekker. Nu kunnen ze daar ook nog eens bijzonder goed toveren in de keuken. Dus of je nou wilt lunchen met sandwiches, uitgebreid wilt dineren of meer van de zoetigheid bent, de take-way optie bij Capriole is áltijd een goed idee!

2. Little Miss Sangria

Een van onze nieuwste Haagse schatten gaat tijdens deze lockdown, naast de reguliere take-away, haar fameuze borrelbox van stal halen. En geloof mij, dat is er eentje die je zeker niet wilt missen! Maar vergeet vooral niet te bestellen waar het allemaal om draait bij Little Miss Sangria, het vloeibare goud! Want wie wil er nou niet nippend aan een heerlijke volle sangria, zich tegoed doen aan allerlei borrelhapjes? Ik hoop stiekem dat de Dorade met caponata ook af te halen is en natuurlijk de lamsrack. Check hun social media kanalen voor de bestelmogelijkheden.

3. SAM SAM

How I luv Sam Sam. Ik ben echt groot fan van alles proeven, maar dan ook echt alles. Bij Sam Sam is alles een feest, van het broodje bal tot aan de Açai bowl, van gepocheerde eitjes tot aan heerlijke broodjes tonijn. Je kunt daar gewoon voor je thuiswerk-lunch (is dat een woord?) de hele kaart bestellen. Heerlijk dat je nu even geen collega’s hebt die net dat ene lekkere broodje voor je neus wegkapen. Check hun socials en website voor de opties.

4. Bar Pêche

Joe! Joe! Wie houdt er nou niet van oesters? Deze ultieme immuunsysteem boosters worden uiteraard geopend geleverd met citroen en vinaigrette. En als je niet voor de oesters bij Bar Pêche bestelt, dan doe je het toch zeker wel voor Fieke! Nu we weer beperkt zijn tot thuisbezorgd opties, wil je Fieke wel aan je deur met een mooi mandje oesters! Naast die oesters kun je dat mandje ook laten vullen met zuurdesembrood van Meneer Leffers. Top voor bij de borrel maar ook de volgende dag bij je ontbijt of lunch. Check de foto’s maar en voor je het weet is je eerste bestelling geplaatst.

5. Strandpaviljoen ALOHA

We zouden nu allemaal wel een one-way-ticket naar Hawaï boeken denk ik. Bij strandpaviljoen Aloha waande je je altijd al even in een tropisch paradijs. Nu kun je het paradijs in huis halen met de geurige en kleurige gerechten die ze normaliter in hun mooie plekje aan zee aan je serveren. Dus laat die Ukelele maar uit je speakers knallen, want Aloha is available for take away!

Mijn favo’s op een rijtje, nu maar hopen dat die van jou er ook tussen zit!