Ontkennen is geen optie meer, 2020 is nu echt begonnen en man wat heb ik er zin in! Had jij als goed voornemen om dit jaar niet enkel ieder horeca zaakje te ontdekken, maar ook wat meer cultuur te snuiven? Dan zit je goed, een weekend vol culturele ontdekkingen en pareltjes wacht op je!

#1 Nieuwjaarsborrelen komt nooit te laat
Voor een lekkere borrel maak ik altijd tijd, al helemaal als dat gecombineerd wordt met lekker eten. Nog geen Haagse schat, maar zeker wel eentje met potentieel is Bar Pêche. Op de mooie locatie in de nieuwe Haagse Foodhallen kun je zondag bij ze terecht voor een Nieuwjaarsborrel. Ga jij even langs en laat je ons weten wat je ervan vindt?

#2 Crea bea bij de Naaierij
Start het weekend lekker creatief! Want bij de Naaierij kun je je eigen scrunchie maken. Je weet wel, zo’n hip haarbandje uit de jaren ’90, waar iedereen in de tv-serie ‘Saved by the bell’, ook allemaal mee liep. Heb je nog leuke stofjes over, glitter, fluffy of gewoon een kek kleurtje, je mag het allemaal mee nemen naar deze crea bea zaterdagmiddag verzorgd door Zipper Studio.

#3 Winternachten Nieuwjaarsconcert
Een nieuwjaarsconcert met o.a. Ellen ten Damme en Wende. Een zondagmiddag waar poëzie, spoken word en muziek samen komen in het Zuiderstrandtheater. Een toffe locatie, een tof programma. Ervoor of erna even uitwaaien op het strand en jij hebt de ultieme zondag te pakken!

#4 Dakota’s Winternachten Verhalenfestival
In een weekend vol cultuur en kunst, mag natuurlijk ook Theater Dakota niet ontbreken. Daar staat dit hele weekend de vraag: ‘Wat is normaal?’ centraal. Want wat voor jou normaal is, is dat voor de ander misschien helemaal niet. Toffe (vaak gratis) workshops, open podium, een talkshow en kindertheater. Check snel de hele programmering!

#5 Haagse schat van de week: Haagsche Kopjes
Twee vliegen in een klap! Je kapsel een lekkere opfrisbeurt geven én naar toffe kunstwerken kijken, dat kan alleen bij onze favoriete kapper Haagsche Kopjes. De expositie van Ellen Endhoven wordt daar op zondagmiddag tussen 15.00 – 18.00 uur geopend.

Geniet van een heerlijk Haags weekendje cultuur snuiven!