Wiiiieeeehoooeee, de kids hebben vanaf vandaag herfstvakantie en dat betekent dat er komende week weer veel te beleven valt in Den Haag. Gelukkig is er lekker veel binnen, want dat het HERFST(vakantie) is, kan niemand zijn ontgaan! Lees snel door voor de leukste tips van dit weekend!

#1 Haagse Popweek
Deze hele week kan je genieten van jong en oud poptalent in verschillende cafés rond de gezellige Grote Markt. De concerten zijn allemaal gratis en je kunt er ook toffe workshops volgen. Kijk snel op de site voor de gehele programmering.

#2 Theaterfestival De Betovering
Toch wel één van de mooiste festivals van Den Haag als je het mij vraagt! De Betovering is hét theaterfestival voor kinderen met wel 200 voorstellingen en workshops door de hele stad, onder andere bij Haagse schatten Theater Dakota en Filmhuis Den Haag! Dus mocht het alle dagen regenen, er is genoeg te bekijken! Reserveer wel even je kaartjes.

#3 Vrouwen, krijgers en de strijd om de aarde
Ook voor de volwassenen onder ons heeft het Filmhuis dit weekend iets moois in petto: bij de vertoning van de film “Warrior Women” (een bijzondere film over moeders en dochters die vechten voor hun ‘indigenous rights’ binnen de American Indian Movement van de jaren ‘70 ) wordt een extra inleiding gegeven én is er achteraf een gesprek met twee belangrijke dames uit de film, die speciaal voor deze vertoning naar Den Haag zijn gekomen. Een unieke kans dus!

#4 JAZZ on Sunday
Heb jij MingleMush al ontdekt? Deze fijne foodhal ligt onder het spoor van de Randstadrail, naast het Centraal Station (vanaf de stad gezien erachter) en je kan er heerlijke maaltijden eten vanuit de vele gevarieerde foodstands. Perfect voor een snelle hap als je net uit de trein komt! Maar ook een heel fijne borrelplek. Iedere derde zondag speelt er een jazzband en worden de heerlijke smaken vergezeld door heerlijke klanken!

#5 Haagse Schat van de week: Brasserie Ock
Wat is er nou heerlijker dan op een vrije zondagmorgen je laarzen aan te trekken en lekker een uurtje te wandelen in het bos? Zeker in de herfst met al die tinten rood en geel is dat zeker geen straf. En wat is er dan lekkerder om ergens halverwege die wandeling even op te warmen met een lekkere kop koffie met een stuk taart? Brasserie Ock ligt middenin het Ockenburgse bos en biedt naast koffie en taart ook heerlijke lunches, borrels en diners. De perfecte herfstdag spendeer je dus hier!