Wie had dat gedacht, dat we nog zo’n uitsmijter van een nazomer zouden krijgen? Ik in ieder geval niet. Met de officiële start van de herfst aankomende dinsdag, is dit weekend met zonnige vooruitzichten het perfecte moment om gepast afscheid te nemen van de zomer van 2020. Geniet met deze Vijf op Vrijdag heerlijk van wat onze mooie kuststad te bieden heeft. Tip van Flip: Vergeet je plekje niet te reserveren!

#1 New kid in town
De Broodbrouwers. Wat een helden, al noemen wij ze tegenwoordig liever (Haagse) schatten. Uiteraard ben je door de blog van afgelopen woensdag razend nieuwsgierig geworden naar deze ‘New Kid in Town’. Hoe toevallig is het dan dat ze dit weekend een evenement organiseren waar je eens even goed kennis met ze kunt maken. Naast bier en brood, bieden ze op regelmatige basis, letterlijk een podium voor uiteenlopende evenementen. Zo kun je er aanstaande zondag met de kids naar Kindertheater, waar Lennaert Roos je meeneemt in een boeiend verhaal voor jong en oud.

#2 Varen op kunst
Vroeger stond ik uren in een museum met een audio-setje, alle mogelijke knopjes in te drukken en te luisteren naar verhalen achter de kunstwerken. Normale mensen ontwikkelen hun interesse naar kunst op een iets latere leeftijd. Maar ach, ik weet zeker dat inmiddels de meesten van jullie deze tip wel kunnen waarderen. The Hague Boat wandelt je langs kunst in het Westbroekpark, waarna er natuurlijk ook nog een vaartochtje volgt onder het genot van een hapje en drankje. Voor de Wandelvaren Kunstroute op zondag is het wel nodig een plekje te reserveren, zeker met het weer van aankomend weekend.

#3 Trashpassing
Hoe rebels ben jij? Ben jij je wilde haren al verloren? Of ga je met regelmaat even tegen de gevestigde orde in? Of je nou een brave borst bent of een doerak, Trashure Hunt brengt twee werelden bijeen. Je kunt namelijk zowel zaterdag als zondag je steentje bijdragen aan een schonere wereld door op ‘verboden’ plekken mee te helpen afval te ruimen. Het duingebied rondom het Zwarte Pad in Scheveningen is normaliter niet toegankelijk maar ten behoeve van een schoner milieu gaan we dit weekend hier een handje helpen en zwerfafval ruimen. Uiteraard wordt dit alles ondersteund met een tof deuntje en leuke activiteiten.

#4 Historytellers
De nieuwe tentoonstelling Historytellers van het Humanity House is sowieso een dikke aanrader. Maar op zondag geven ze, in ‘meet the artist’, het podium aan de drie artiesten achter de bijzondere kunstwerken. Een unieke kans om met ze in gesprek te gaan en hun persoonlijke, indrukwekkende verhalen te horen. Hun familieverhalen uit oorlogstijd zijn verbonden met kunst. Ze leveren nieuwe inzichten op en creëren op deze manier weer nieuwe familieverhalen. Kaartjes kun je aanschaffen op de website. Enne: binnenkort volgt een toffe winactie voor deze tentoonstelling, dus houd onze pagina’s in de gaten!

#5 Mosselfeest
Ik zou mezelf niet zijn als ik er niet tenminste één heerlijke culinaire tip in zou gooien. Zondag kun je genieten van een gezellig ontspannen sfeertje in de allerleukste Piet Heinstraat bij het Mosselfeest. Bij alle horeca gelegenheden kun je terecht voor een lekker potje bier en heerlijke mosselen. Ultiem genieten vind ik het, met je handen eten, de mosselen dippend in allerlei sausjes. Uiteraard kun je ook nog even lekker rondstruinen op de Flagship Market, voor je afsluit bij BijClarence voor een lekker bakkie. De perfecte afsluiter van het laatste zomerweekend volgens mij.

Geniet van de nazomerse zonnestralen!