En ben je er klaar voor? Je panty gestreken? Je corrigerende slip vanonder het bed vandaan gehaald en de rode nagellak onderuit je badkamerkastje gevist? Het is hét weekend voordat we beginnen aan het grootste (vreet)festijn van het jaar. Het eerste weekend waarin we alvast terugblikken op het afgelopen jaar, (on)dankbaar zijn voor de groep mensen waarmee we het vieren en hét moment waarop we ongegeneerd alcoholistisch gedrag mogen vertonen! KERST! Of eigenlijk: hét weekend vóór Kerst. Bereid je voor op glitterende tips die je alvast in de stemming brengen!

#1 Eef says goodbye!
Daar gaat ze…Wie kent deze klassieker van Clouseau niet? Helaas blijft het in deze context niet alleen bij een nummer. Voor Eef – je weet wel, onze favo koffiezaak in de Weimarstraat – is het moment aangebroken om het stokje door te geven aan haar opvolgster Fleur en afscheid te nemen van Eef. Bitterballen en bubbels, zoals het heurt! Kom je Eef ook gedag zeggen en kennismaken met Fleur?

#2 Ho Ho Hot Chocolate Friday
Om alvast lekker in de stemming te komen voordat de kerstgekte met je familie losbarst, kun je met je lover nog even romantisch genieten van een avondje samen bij The Chocolate Shop. Onder het genot van een warme choco en een gezellig haardvuur, luister je naar kerstmuziek en kun je meteen nog de laatste lekkernijen halen voor bij het familiediner!

#3 Summer’s Ding-Dong bij De Kade
Omdat je gisteravond in de kou, in je veel te korte rokje met je gestreken panty naar het kerstdiner van je hockeyteam bent geweest, is die kustwind nog steeds niet uit je lijf. Een goed idee dus om even op te warmen bij het hete zomerfeestje dat De Kade, zo midden in de winter geeft! En geloof mij, dit wordt er eentje voor in de boeken..

#4 Tip van flip!
Echt gezellig hé, die 1e, 2e én 3e Kerstdag met de familie doorbrengen. Half Nederland door sjeezen met een achterbak vol cadeau’s en je te buiten gaan aan vijfgangendiners en ontbijtjes. Toch ben ik stiekem best wel fan van even chillen, chillen met je kids, met je lover, je zus of even met je beste vriendin. Iedereen is zo druk, dus doe mij dan maar een koffie’tje. Tip Flip! Hier kun je wat mij betreft de beste bakkies zwart goud drinken: Capriole Café, BijClarence, Eef, Hug The Tea, Confetti en SamSam.

#5 Haagse schat van de week: Victor Driessen @ Royal Christmas Fair
Het blijft een echte schat, die koninklijke kerstmarkt die heel het Lange Voorhout in fonkelende pracht en praal zet gedurende deze koude feestelijke dagen. Extra leuk vinden wij het dat één van onze Haagse schatten een kersthuisje heeft weten te bemachtigen. Dagelijks kun je bij Bakkerij Victor Driessen op het Lange Voorhout terecht voor de beste lekkernijen van de stad en feestelijke zelf samen te stellen cadeaupakketjes. De Royal Christmas Fair is er nog tot maandag 23 december, dus ga zeker even een kijkje te nemen. Ben je al geweest? Ga dan gewoon nóg een keer, want je moet namelijk weer een heel jaar wachten voor je hier aan je glühweintje kunt nippen.

Geniet ervan, en laat je niet gek maken tijdens de kerstdagen! Fijne feestdagen en liefs van het hele Haagse schatten-team!