Het kan jullie allemaal niet ontgaan zijn, dat het Corona virus de wereld letterlijk op zijn kop aan het zetten is. Scholen gesloten, alle horeca gesloten, alle events worden afgezegd. Mensen worden geadviseerd om binnen te blijven, dus ja, echt spannende weekendtips om erop uit te gaan kunnen we jullie niet geven. Maar.. om onze Haagse schatten zoveel mogelijk te steunen, wèl een mooi lijstje aan Haagse schatten met webshops! Zo kun je nog steeds genieten van jouw favoriete Haagse items, maar dan lekker thuis!

#1 Hug the Tea
Of je nu topfit bent of toch een griepje te pakken hebt (hopelijk de gewone en niet het Corona virus), een kop thee is altijd een goed idee! En zeker de Matcha thee, want dit gifgroene theepoeder is zeer rijk aan antioxidanten en vitaminen. Net wat we in deze tijd allemaal nodig hebben. Het restaurant gedeelte van de ‘Tea sisters’ is inmiddels gesloten, maar niet getreurd: de take away met drankjes, sweets, wafels en toast vraagt simpelweg om een bezoekje. Ben je nieuwsgierig naar de gezondheidsvoordelen van Matcha thee? Breng dan een bezoekje aan de website van de meiden, kun je gelijk een zak thee voor thuis bestellen in de webshop.

#2 The Chocolate Shop
Laten we eerlijk zijn, als we dan toch thuis moeten zitten, kunnen we er maar beter het beste van maken. Je moet tenslotte zelf de slingers ophangen! Waarom niet jezelf even extra verwennen, met de heerlijke en eerlijke chocolade van The Chocolate Shop? De keuze is reuze, want met meer dan 120 soorten chocolade, zit er voor ieder wel iets lekkers tussen. De webshop vind je door op deze link te klikken.

#3 Eiber Bier
Ik kan me zo voorstellen dat het aantal uren Netflix kijken verdubbeld wordt in tijden als deze. Of kies jij ervoor om gezellig een avond de TV uit te laten en ouderwets spelletjes te gaan spelen? Maakt niet uit wat je voorkeur heeft, een lekker biertje erbij is altijd een goed idee! Kies jij jouw favoriet uit, of bestel je een sixpack met zes verschillende smaken erin? Het kan allemaal! En om te vieren dat Suze, de dochter van Jasper en Louise, is geboren krijg je met de kortingscode ‘Suze’ ook nog eens 5 euro korting op alle webshop bestellingen. Zo zijn je verzendkosten gedekt en kunt je jouw avondje thuis compleet maken met een heerlijk lokaal gebrouwen Eiber Biertje! Meer info lees je hier.

#4 De Sushimeisjes
Het is natuurlijk even schrikken als je op zondagmiddag om 17:30 hoort dat om 18:00 alle horeca in Nederland zijn deuren moeten sluiten. Niet alleen voor de klanten een schok, maar ook voor de ondernemers. Zit je dan, met je voorraad en agenda vol reserveringen. Gelukkig mag er nog wel thuis bezorgd worden, en dat is waar de meeste ondernemers wel raad mee weten. Zo ook De Sushimeisjes! Mijn allergrootste favoriet, dus heel fijn dat je hier ook nu nog steeds van kunt genieten!

#5 Haagse schat van de week: 100% Yoga
Ja, geen webshop natuurlijk, maar wel uitvinding van de eeuw als je het mij vraagt! Zeker als we massaal binnen moeten blijven, kom jij met 100% Yoga wel toe aan je beweging én ontspanning! Esther zorgt ervoor dat jij soepeltjes blijft, tijdens deze periode van “huisarrest”. En het allertofste: Esther biedt nu een gratis Namasté Membership aan zodat je zeven dagen lang onbeperkt toegang hebt tot alle online lessen en Yoga specials. Voer de code ‘blijfgezond’ in en zorg ervoor dat jij lekker in beweging blijft deze dagen! Meer weten? Aanmelden? Klik hier.

#SCHATTENINACTIE
De creatieve initiatieven van onze lokale Haagse ondernemers schieten als paddestoelen uit de grond. En daar zijn we trots op, super trots! Om al onze Haagse schatten een hart onder de riem te steken, helpen we ze om hun initiatieven met zoveel mogelijk mensen te delen. Draag je ook je steentje bij? Spread the word en deel lokale initiatieven via #schatteninactie!