Sta je dan, met je goede gedrag, na een net te zware werkdag met twee net te zware tassen met boodschappen in de zeikende regen. De zomervakantie lijkt alweer zo lang geleden en de herfstvakantie staat nog lang niet voor de deur. De dagelijkse sleur zit er in ieder geval al weer goed in. Herkenbaar? Lees dan snel verder, want dit weekend gaat je doen beseffen dat ons leven zo slecht nog niet is! Enne de zon schijnt ook nog eens!

#1 Just Peace Festival
Het is de week van de vrede en dit weekend wordt dat gevierd met het Just Peace festival. Er zijn door de hele stad allemaal leuke evenementen voor ons georganiseerd, waaronder; een rondvaart met The Hague Boat, die je meeneemt langs de Joodse geschiedenis van Den Haag; een buitenbioscoop in het Vredespaleis; en een paar bijzondere stadstours, Waaronder ‘Den Haag door nieuwe ogen’, waarbij nieuwe Hagenaren die gevlucht zijn uit hun thuisland en nu hun leven opbouwen in Den Haag je mee nemen naar plekken in de stad die voor hun speciaal zijn. De plekken waar zij voor het eerst weer een nieuw thuisgevoel kregen.

#2 Zwerfafvalactie
Een gelukkige wereld is een schone wereld. Tijdens World Clean Up Day op zaterdag organiseert onze onlangs gelanceerde nieuwe Haagse schat TrashUre hunt een zwerfafvalactie op Scheveningen, om daarmee het strand op te ruimen. In twee uurtjes tijd is Den Haag weer een stukje schoner en dus ook mooier. Dat willen we toch allemaal? Enne: had ik al gezegd dat Pat Smith er ook bij is?

#3 Pop-Up workshop: HIIT it UP
Hidden Gym is zaterdag weer in het Student Hotel te vinden. Gooi al je frustraties van de afgelopen week eruit in de full body work-out en eindig na 45 minuten totaal uitgeput, maar ook met hernieuwde energie. Zo kan je er makkelijk weer een week tegenaan!

#4 Nazomerfeest bij Zuid
Het is weer bijna begin oktober en dat betekent dat alle strandtenten weer moeten worden afgebroken. Een pijnlijk moment voor ons allen, maar gelukkig geeft strandpaviljoen Zuid zaterdag nog een allerlaatste feestje om het seizoen in stijl af te sluiten. Nog één keer met de voetjes in het zand dus!

#5 Haagse schat van de week: The Chocolate Shop
Maar wat natuurlijk altijd het beste tegen de sleur werkt, is een lekker stuk chocola. The Chocolate Shop heeft de meest bijzondere smaken, en al hun repen zijn organic en Fair-Trade, dus ook nog een goed voor de wereld. De eigenaren weten precies waar welke reep vandaan komt en kunnen je er alles over vertellen!