Met het lekkere weer van de afgelopen dagen, krijg ik alweer helemaal zin in rokjesdag; de dag waarin de vrouw op haar best is en de man het voor het nakijken heeft. Tijd om de powervrouw eens even in het zonnetje te zetten in deze Vijf op Vrijdag!

#1 Viet Fieuw, laat je knippen voor het goede doel
Pascalle, één van de kapsters van Haagsche Kopjes, gaat in Vietnam fietsen voor Plan Nederland. Aankomende zondag opent Haagsche Kopjes haar deuren om geld voor dit goede doel op te halen. Ze zijn open van 13:00 tot 16:00 en je krijgt 15% korting op je knipbeurt. Er is zondag ook een tweede hands markt te vinden, met live muziek en een drankje. Maak dus snel een afspraak!

#2 Femmes Fatales in het Gemeentemuseum
Het Gemeentemuseum zet dé sterke vrouwen van de modewereld in de spotlights. Waar vrouwen in de vorige eeuw nog niet goed genoeg geacht werden om zichzelf kleermaker te mogen noemen, staan er nu meer vrouwen dan ooit aan de top van de grote modehuizen. Het is een prachtige collectie kleding in speciaal ontworpen expositieruimtes. Je hebt nog tot 24 maart, zeker de moeite waard om te bezoeken!

#3 Evita in het Zuiderstrandtheater 
In het Zuiderstrandtheater staat dit weekend de musical Evita in de spotlight. Een waargebeurd verhaal over de jonge Eva Duarte die zich opwerkte van tweederangs actrice tot first lady van Argentinië. In haar regeringsjaren zette zij zich in voor de armste mensen, en verkreeg hiermee een grote schare fans onder de bevolking, maar ook een hoop vijanden binnen de elite. De rol van Evita wordt gespeeld door powervrouw Brigitte Heitzer, die hier vorige maand een musical award voor won.

#4 The Favourite in het Filmhuis 
In het Filmhuis Den Haag draait de briljante en absurdistische film The Favourite. Het ondeugend kostuumdrama met drie fenomenale actrices vertelt het verhaal over de broze koningin Anne, die door ziekte niet kan regeren. Haar beste vriendin Lady Sarah neemt een groot deel van het regeren op zich, en zorgt ondertussen ook voor Anne. Alle verhoudingen worden op spanning gezet met het arriveren van de charmante Abigail, die haar ambities probeert waar te maken door zich aan de zijde van de koningin te voegen. De film heeft 10 Oscarnominaties, en dat is niet voor niks!

#5 Haagse schat van de week: Pepita d’Oro
Kunnen vertellen dat je nog een echte ambacht kan, dat kunnen er niet zoveel. Rose van Pepita d’Oro kan dat wel, zij is namelijk goudsmid! In haar prachtige pand op de Thomsonlaan heeft ze haar atelier en een winkeltje waar ze haar eigen gemaakte sieraden verkoopt. Naast haar eigen ontwerpen, maakt ze ook sieraden naar eigen wens, bijvoorbeeld van de oude gouden ring van je oma. Hoe gaaf is dat!

Een geweldig en hopelijk zonnig weekend!