Al een tijdje zit ik met m’n hoofd in de wolken, want ik heb namelijk een groot verlangen. Ik wens, ik wens, ik wens, dat de zomer al begonnen was! Heerlijk buiten leven, fietsen, wandelen en leuke dingen doen. Omdat dit nog niet helemaal het geval is, maar om wel alvast in de stemming te komen,lees je in deze Vijf op Vrijdag 5 tips om er lekker op uit te gaan!

#1 K’dans
Voorbereiding is het halve werk. Ze zeggen weleens ‘summerbodies are made in winter’, nou dan mag je opschieten want het is inmiddels al lente. Dus hatsaakidee met je luie billen van die bank af en actie in de taxi. Wil je twee vliegen in één klap slaan, dan volg je bij K’dans een danslesje of 2(0), dat is een goede voorbereiding op al die zomerfeestjes die eraan zitten te komen én je werkt gelijk aan je ’summerbody’. Win-win!

#2 Ken je klassiekers!
Eigenlijk zijn dit twee tips in één. Mag natuurlijk niet, maar ik houd wel van een beetje uit de pas lopen zo af en toe. Lopen dus, of wandelen, dat kun je doen met de Secret City Trails én met Bites and Stories. Leer Den Haag op een toffe manier kennen, door het ontdekken van ‘geheime plekjes’ of door een foodtour langs bijzondere plekjes. Leuk om te doen met je tante uit Zierikzee, je Spaanse lover of je oma die wel van een avontuurtje houdt.

#3 Capriole Café
Extractietijd, tampen, maalgraad en pompdruk. Enig idee waar ik het over heb? Kunst met een grote K, als het gaat over koffie. Wij hebben het met ons Haagse schatten team al mogen doen: de barista-workshop en leren koffie branden bij Capriole Café. Dit wil je hoor, als voorbereiding op die heerlijke zondagochtend met een vers gezet bakkie.

#4 Theater Dakota
Heb je onze laatste blog al gelezen over Theater Dakota? Wat zeg je nu? Je bent er nog nooit geweest? Dit kan echt niet hoor, dus schiet op. Haast je! Deze zondag vieren ze 10 jaar Cineville, waarbij je de 5 beste films kunt zien, voor maar 5 euro per film. Ook een van mijn favo’s zit ertussen: ‘Black Swan’!

#5 Haagse schat van de week: Little green shop Bar en Zo.
Voor de crea types onder ons is er deze week een hele leuke workshop bij Bar en Zo: ‘Maak je eigen bloemenpers’. Super leuk om bijvoorbeeld je gedroogde bloemen in te lijsten! Uiteraard is de workshop inclusief materialen en natuurlijk verse bloemen om de pers mee te vullen! Hoe cool!