Een compliment aan iedereen! Jullie hebben de week van ‘Blue Monday’ overleefd en dat verdient een bescheiden applausje. Het was de week die bekend staat als de meest betekenisloze van het jaar. Sommigen binden zelfs het woord ‘deprimerend’ aan deze paar dagen. Last gehad van dergelijke gevoelens? Geen zorgen! Komend weekend helpen wij je er weer bovenop met vijf leuke dingen om te zien, doen en proeven. Dan kun je er daarna weer tegenaan en voorzichtig beginnen met het aftellen tot de zomer (129 dagen om precies te zijn). 

#1 Boulders & Beats
De beste remedie tegen werkstress? Sport! En dan het liefst iets met een beetje competitie, zodat je ook meteen eventuele opgebouwde spanning om kan zetten in iets nuttigs. Dus, vanavond, op naar Boulderhal de Campus voor Boulders & Beats. En wanneer je hebt gewonnen, of juist flink verloren: dan heb je dat drankje dat de bar aldaar biedt wel degelijk verdiend. De eerste editie van dit evenement in 2020 begint om 19.30 uur. 

#2 Taste of Asia: Chinees Nieuwjaar 
Het jaar van de rat breekt aan. Morgen wordt in Chinatown het Chinees Nieuwjaar gevierd. Jaarlijks komen er duizenden mensen naar Den Haag om te genieten van de optocht met draken, leeuwen, vuurwerk en dit jaar dus ook ratten (neppe, geen zorgen). Een dergelijk feest is natuurlijk niet compleet zonder wat lekkernijen en dus kun je ook de Chinees Nieuwjaar Markt bezoeken: Taste of Asia. Hier kun je bijzondere gerechten proeven en snuffelen tussen de speciale snuisterijen uit China. Waar? Op het Rabbijn Maarsenplein en omgeving.

#3 Filmhuis: Parasite
Grote kans dat het vieren van Chinees Nieuwjaar je liefde, dan wel interesse voor Azië heeft aangewakkerd. Die ga ik dan nog even voeden door je sterk aan te bevelen naar het Filmhuis te gaan om de film Parasite te bekijken. Deze Zuid-Koreaanse film is zelfs genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Speelfilm. Verdient deze film zo’n prestigieus gouden beeldje? Oordeel zelf! Parasite draait op zowel zaterdag als zondag 10.30 en 21.00. Voor wie ‘s middags beter uitkomt: om 16.00 uur draait hij extra op zondag. 

#4 TigerShark Coffee
Geen weekend compleet zonder een overheerlijk ‘bakkie pleur’. Een smakelijke aanrader is het bruine goud dat wordt gebrouwen bij TigerShark Coffee in de Scheveningse Badhuisstraat. Daarnaast voel je hier, winter of zomer, immer de relaxte sfeer die de surfers lifestyle met zich mee brengt. Complete ontspanning boven de geur van koffie. Het is je gegund. Enne: wat mij betreft echt wel een Haagse schat, wat jullie?

#5 Haagse schat van de week: Zusjes Vintage Boetiek
De ondernemende breinen achter Zusjes Vintage Boetiek hebben deze week al een boekje opengedaan over hun prachtige kledingwinkel in een interview met Haagse Schatten. Vriendinnen Sanne en Moniek houden deze maand nog wintersale. Dus sla je slag en vul je garderobe met wat vintage pareltjes!