Het is weer zover. Weeeeeeekend! Met die laatste drukke weken zo richting de zomer kijk ik onwijs uit naar de vrije weekenden. Heerlijk, struinen door de stad, zonder plan, maar met een miljoen leuke opties aan activiteiten. Van (vr)eet-festijnen, tot cultuur snuiven en sportief zijn. Dit weekend zit weer boordevol leuks, ook bij veel van onze Haagse schatten. Dit zijn onze vijf aanraders!

#1 Aspergefeest!
Dit is een seizoen waar ik mij als foodie altijd gigantisch op verheug. Het seizoen van het witte goud, de parels van het land, de points d’amour! Er is dan ook niets leukers dan dit mooie aspergejaar af te sluiten met een gepaste knal: het Aspergefeest in de Piet Heinstraat! Aanstaande zondag van 12.00 – 18.00 uur is er muziek, gezelligheid en vooral veel asperges. 80 kraampjes van ondernemers uit de wijk, dus loop zeker even langs bij Haagse schatten BijClarence, Bar en Zo, de Sushimeisjes en de nieuwste schat Achtung! Baby.

#2 Tong Tong Fair
Voor sommige misschien beter bekend als de Pasar Malam Besar. Geen echte verborgen schat misschien, maar ondanks dat wil ik toch even stilstaan bij de cultuur, gezelligheid en warmte die dit evenement met zich meebrengt. Tot 2 juni staat het malieveld in het teken van reünies, saamhorigheid, nieuwsgierigheid én uiteraard heerlijk eten. Gewoon lekker rondstruinen kan maar je kunt ook naar de meest fantastische authentieke kookworkshops kijken. Nog nooit geweest? Zeker een aanrader!

#3 Open dag Boulderhal De Campus
Heb je blog over de Boulderhal al gelezen? Deze nieuwste Haagse schat zit ietwat uit de richting, maar is een echte verborgen Haagse schat die volgens ons door iedereen bezocht mag worden. Ze bestaan deze maand 2 jaar en om dat te vieren is er zaterdag een open dag! Ieder uur start er een introductieles voor een heeeeel zacht prijsje, dus met of zonder kids, hier vermaak je je wel eventjes.

#4 Sporten voor een goed doel
Dubbel winst lijkt me zo, want tijdens het evenement van Livept x Ronald McDonald aankomende zondag werk je aan je summerbody én steun je een goed doel. De 15 euro entreekosten die je namelijk betaalt, gaat volledig naar het Ronald McDonald Huis in Den Haag! Tijdens het evenement kun je allemaal toffe lessen volgen, van yoga en meditatie tot een kettlebell workshops. Natuurlijk is er ook aan de kleine sportievelingen gedacht want met kids fitness, schminken, een speciale kids hero run én een bezoekje van Bobbie (van Ernst, Bobbie en de rest) gaat het ze aan niets ontbreken. Meld je snel aan!

Haagse schat van de week: Hug The Tea
Afgelopen week zijn een aantal meiden uit ons Haagse schatten team lekker bakkies gaan drinken bij de zussen Claire en Lisa van Hug The Tea. Matcha in alle maten en kleuren, vooral groen natuurlijk, zag je op Instagram voorbij komen. En oh, wat was ik jaloers! Ik denk dat ik zaterdagochtend, mijn weekend daar maar eens aftrap. Wat zijn jouw plannen?