“Sleigh bells ring, are you listening? In the lane, snow is glins’ning, a beautiful site, we’re happy tonight, walking in a winter wonderland.” Ja, kerstliedjes kunnen natuurlijk echt niet meer, maar terwijl ik dit schrijf, kijk ik naar mijn prachtige hofje in de sneeuw en heb ik de hele tijd dit nummer in mijn hoofd. “Gone awaaaaay is blue monday, here to staaaay is a new day. He sings a love song, as we stroll along, walking in a winter wonderland.”

Vijf tips voor een heerlijk weekend binnen!

#1 Opening nieuwe expositie bij Eef
Op zondag opent Eef een nieuwe foto- expositie van fotografe Milene van Arendonk. Loop met een heerlijk kopje koffie of verse thee langs de indrukwekkende portretten van stammen uit Papua New Guinea. Kan je niet op zondag? Geen probleem, ze hangen er nog twee maanden!

#2 Traveling Tea and Chocolat Tasting
Dat thee en chocola een goede combinatie zijn, hoeven ze ons natuurlijk niet meer te vertellen, maar binnen deze topcombi zijn er nog veel verschillende smaakcombinaties te ontdekken. Zondag organiseren Travelling Tea & The Chocolate Shop (onze nieuwste Haagse schat, dus later meer!) een Popup tasting bij één van mijn favoriete snuffelwinkeltjes van Den Haag; Collectiv. by Swan in de Schoolstraat. Maak kennis met single leaf tea en bean-to-bar chocolate. Tickets kosten €5,00 en koop je hier.

#3 IDFA in het Filmhuis
Hét documentairefestival van Nederland heeft zijn mooiste docu’s van dit jaar geselecteerd om op tour te gaan en zondag zijn vier van deze prijswinnende films te zien in ons zo geliefde Filmhuis. De films zijn door de jury bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of op een bijzondere manier raken.

#4 De Sprookjeskoningin in theater Korzo 
Met dit koude weer zit je toch het liefste binnen en dus tip ik ook een mooie voorstelling voor jong en oud. De Sprookjeskoningin gaat over het liefdesverhaal tussen Titania en Oberon van het welbekende Midzomernachtsdroom van Shakespeare, gespeeld door zeven muzikanten en poppen! Je loopt gegarandeerd met een warm gevoel weer naar buiten.

#5 Haagse schat van de week: Lekker Brood
Ik vind brood één van de lekkerste dingen die er bestaat. Je maakt me zo blij met een verse witte boterham met hagelslag of een knapperig stokbrood met roomboter en een beetje zout. JUM! Lekker Brood heeft een heerlijk knapperig en 100% biologische Franse baguette ontwikkeld. En die past natuurlijk supergoed past bij de kaasfondue die je dit weekend gaat eten of je late ontbijtje!

Een warm weekend toegewenst!