Ooh guys, de tijd gaat zo snel! Dit is alweer het laatste weekend van oktober. De herfstvakantie is bijna voorbij en dat betekent dat we richting de winter gaan. Natuurlijk is dat ook een heerlijk seizoen, maar laten we nog even genieten van de herfst, nu het nog kan! Ga je voor een stadswandeling, het laatste strandfeestje of voor een filmpje? Lees hier onze vijf allerleukste weekendtips voor een onvergetelijk weekend Den Haag!

#1 Maak een stadstour
Ga je gezellig met Cycle and the City fietsen, met Bites and Stories lopen of ga je zelf aan de wandel? Mijn favoriete wandelingetje: vanaf de Denneweg, een klein stukje over het Lange Voorhout, richting het Mauritshuis. Hier het Binnenhof over en dan naar rechts richting de Hofvijver. Loop over de Lange Vijverberg, terug richting het Lange Voorhout. Over het pad, tussen de bomen waarvan de blaadjes ondertussen geel/oranje gekleurd zijn. Vanaf hier kom je uit bij het Noordeinde, waar ik mijzelf het liefste trakteer op een kopje koffie bij Lola Bikes & Coffee of een fijne lunch bij SamSam. Heerlijk om even in beweging te zijn en genieten van ons mooie Den Haag!

#2 Smullen bij het Filmhuis
Het Filmhuis organiseert een heerlijke middag waarbij je een feel good-movie (Chef), combineert met feel good-food! De film vertelt het verhaal van chef Carl Casper die in conflict komt met zijn baas in een high cuisine restaurant. Hij stopt met zijn baan en begint een foodtruck om zijn passie voor koken en eten terug te vinden. Van al dat lekkers in de film krijg je natuurlijk gigantische trek. Goed nieuws: na de film serveert Janneke Vreugdenhil een 3-gangen menu met (vega) comfort food zoals je het ook in de film hebt gezien! Love it! Reserveer je kaartjes snel voor slechts €22,- per stuk en geniet van deze leuke middag!

#3 Pimp je huis
Nu het buiten kouder wordt, is natuurlijk niks fijner dan lekker binnen, vertoeven in je knusse huisje. Om toch een beetje de natuur in huis te halen, kun je bij Filya Indoor Garden of Little Green Shop Bar en Zo, je plantjes kopen. Ben je op zoek naar een uniek vintage item dat mag pronken in jouw woonkamer? Breng dan een bezoekje aan Sprinkel + Hop in de Weimarstraat of bezoek tussen 11.00 – 16.00 de Open Loods (400m2) van Stijlbandiet op de Melkwegstraat 8 in de Binckhorst.

#4 Verwen jezelf
Wat is er nu lekkerder dan thuis een warme chocolademelk met slagroom drinken, met iets lekkers erbij? Ken je Haagse schat The Chocolate  Shop al? Hier vind je die lekkerste warme choco én scoor je de meeste bijzondere en lekkerste bonbons of chocolade voor erbij. Ben je niet zo fan van (warme) choco? Trakteer jezelf dan op één van de 90 soorten theeën van Kali Tengah. Kun je gelijk een vers gemaakt taartje meenemen als ze die op voorraad hebben. Gewoon doen, even jezelf verwennen!

#5 Haagse schat van de week: Strandpaviljoen The Shore
Als de strandtenten worden afgebroken, is er geen ontkomen meer aan. De zomer is officieel voorbij. Dit weekend is je allerlaatste kans om nog even te genieten van de signature pancakes van strandpaviljoen The Shore. ’s Avonds sluiten zij het seizoen af met een laatste editie van ‘het Clubhuis’ Een combinatie van lokale gekken een berg platen en een rookmachine op het strand. Begeleidende muziek van Radical HI-FI en Porto Verde. Mis het niet!