Terwijl je vorige weekend nog met je blote benen in de zon op het strand kon neerploffen, zien de weersvoorspellingen er dit weekend helaas wat minder rooskleurig uit. Dag zomer, Hallo herfst! Gelukkig is er ook op regenachtige dagen nog genoeg leuks te beleven in Den Haag. Dus weer of geen weer, met deze vijf weekendtips, maak je er gegarandeerd een lekker weekend van.

#1 Zen het weekend in

Je begint je weekend echt goed met een lekker yogalesje van Hidden Gym. En Hidden Gym zou Hidden Gym niet zijn als deze les niet op een toffe verborgen plekje kan volgen. Zaterdag is de Barth Kapel dé plek waar jij je yogamat mag uitrollen. Wedden dat jij helemaal zen en boordevol energie het weekend in loopt.

#2 Je vingers aflikken in de bijkeuken

Zo enthousiast als we zijn wanneer we in het voorjaar van het eerste Buitenontbijtje van Aafke kunnen genieten, zo hard balen we als het seizoen weer ten einde komt. Maar gelukkig is daar de oplossing: De Bij Keuken! Een nieuwe fantastische plek waar je het hele jaar door van Aafke ’s kookkunsten kunt genieten. In het weekend ontbijtjes en van maandag tot en met donderdag met jou de keuken in. Benieuwd naar dit toffe concept? Zaterdag en zondag is de officiële opening. Reserveer snel een plekje, ehhh ontbijtje, via de website van Buitenontbijtjes.

#3 Shop je perfecte herfstoutfit

Warme kleuren, zachte stofjes. Wollen vestjes in de rekken. Stap voor een fijne herfstoutfit binnen bij Stijlbandiet in de Fahrenheitstaat. Wees gewaarschuwd: hier ga je niet met lege handen naar buiten. Ook een bezoekje aan Couqou, onze verborgen schat in het steegje van het Noordeinde, staat garant voor succes. Denk aan fijne breisels, prachtige jurken en toffe items in de mooiste herfstkleuren.

Om ervoor te zorgen dat jouw kids er deze herfst ook lekker warmpjes bij lopen, ga je naar family conceptstore LittleYou. Aan warme mutsen, sjaals en de fijnste duurzame kindermallots geen gebrek. Kun je er meteen even lekker opwarmen met een heerlijk bakkie!

#4 Pop-up bioscoop op grote hoogte

Wie ooit bij Urban Farmers is geweest, weet hoe gaaf de bovenste verdieping van The New Farm is. Deze voormalige stadsboerderij op de zesde verdieping van een industrieel kantoorpand, is omgetoverd tot unieke creatieve hotspot en evenementenlocatie Haags Hoog. Vanavond toveren ze deze plek om tot pop-up bioscoop, met de inspirerende en toepasselijke film: The Biggest Little Farm! De popcorn en biertjes staan klaar en er zijn nog een paar plekjes beschikbaar, dus go go go, reserveren maar!

#5 You had me at sushi…

Onze weekendtips zijn natuurlijk nooit compleet als we er niet ook een tip in gooien uit de categorie Happies en bakkies. Met deze week: De Sushimeisjes. Zij kwamen met een wel heel fijn nieuwtje. Sinds dit weekend kun je hier – op veler verzoek, including me myself en I – elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur smullen van een mega lekker lunchmenu. Keuze uit vis of vega inclusief een drankje, voor 15 euro per persoon. Reserveren doe je via de website, maar wees er snel bij, want jij bent vast niet de enige die reuze blij is met dit heugelijke nieuws 😉