Lang zal Willem leven, lang zal Willem leven. Hoera, hoera hoera!
De dag waar we al een jaar naar uitkijken is eindelijk in zicht! De dag der dagen, waar we ons collectief in belachelijk oranje kledij hijsen en dronken over straat dansen zonder daarover gek te worden aangekeken. Hoezee, hoezee! Het is dit weekend Koningsdag! Eerder deze week las je onze 5 tips voor een niet-te-missen Koningsdag. Maar je bent geen echte Hagenees (óf Hagenaar), als je de nâch ook niet even meepakt. Dus hier wat aanraders voor de Nâch én gepaste after-tips!


#1 The LIFE I LIVE 2019
Dit is natuurlijk hét evenement van dit weekend. Koningsnâch en Koningsdag worden traditiegetrouw gevierd met een gratis toegankelijk muziekfestijn in de binnenstad van Den Haag! Artiesten als Mr. Polska, Son Mieux, De Likt en De Règâhs vullen het programma! Dus geniet met een biertje van dit feestje in onze mooie stad.

#2 Swingen!
Na al het openbare feestgedruis kun je de polonaise nog even doorzetten bij ’t Paard. Daar kan je vanavond swingen op Willem z’n favo plaatjes tijdens het 80’s, 90’s & nullies feestje: Kingsedition! Ook is er in De Boterwaag een soortgelijk feestje. Ik zeg: voetjes van de vloer en swingen maar!

#3 Terras hangen!
Wil je nou liever met een oranje bittertje genieten van alle mensen die voorbij wandelen? Ga dan lekker ergens op het terras zitten. Grote aanraders zijn Koningsdag op de Denneweg, de Reinkenstraat of op de Frederik Hendriklaan. Neem een glaasje wijn bij de Bouzy, of een drankje bij Braadstaal. Zonnetje erbij, ik zeg: ‘niks meer aan doen.’

#4 Filmhuis
Aangezien de weersvoorspellingen er zondag bar slecht uitzien en je na het gehos van vrijdag én zaterdag wel een ontspannen dagje kunt gebruiken, adviseer ik je om lekker naar Het Filmhuis te gaan. Altijd een relaxed sfeertje, intrigerende films met een goed verhaal en na afloop een lekker drankje in het gezellige café!

#5 Haagse schat van de Week: Capriole Café
Liever rustâgh aan doen? Óf gewoon behoefte aan een gigantische brakke after-Koningsdag? Ga dan naar een van onze favo koffieplekken: Capriole Café. Tijdens dit Koningsweekend zijn ze gewoon open en kun je even lekker ontsnappen aan alle drukte van de stad.

Ik hoop dat je dit Koningsweekend viert zoals jij wilt. Of dat nou kijkend naar het Koningshuis op tv is, struinend over alle vrijmarkten of dansend op een van de vele feestjes. Vier het leven, want onthoud, op Koningsdag is iedereen een beetje jarig!