De zomer is nu écht begonnen en dat betekent lekker veel naar buiten! De Tour de France op volle toeren, buitenontbijtjes op het strand, filmpjes in de buitenlucht, voor mij allemaal tekenen dat de zomer aan staat! Wat maakt jouw zomer, een geslaagde zomer?

#1 Haagse Kopjes
Zoals jullie misschien hebben gelezen, gaan Marlies en Barbara zwemmen voor het goede doel. Maar zij zijn zeker niet niet de enige die zich inzetten voor hun medemens: onze favoriete kapsalon in Den Haag zet zich in voor Plan Nederland. Kapster Pascalle gaat in oktober maar liefst 400 (!) km fietsen door de bergen van Vietnam, dit alles om kansarme meisjes daar te kunnen helpen. Laat je coupe op zondag 28 juli zomerproof knippen bij Haagsche Kopjes en help Pascalle mee om haar €4000,- (of meer!) in te zamelen. Naast een knipbeurt (die je overigens met 20% korting krijgt), hebben ze leuke tweedehands kleding, komt kunstenaar Jamal Armand live jasjes beschilderen en wordt er een heus pop-up restaurant van Haagsche Kopjes gemaakt. Dit alles voor het goede doel, dus ga langs en help Pascalle mee! Meer info check je hier.

#2 Le Jour du Tour
We blijven nog even in het fietssfeertje dit weekend. Onze nieuwe Haagse schat Lola Bikes & Coffee organiseert op zaterdag een tof evenementje voor de wielrenfan. Natuurlijk mag je ook mee doen als je geen fan bent, maar deze dag staat echt in het teken van de Tour de France. Je begint ‘s morgens bij Lola op het Noordeinde. Natuurlijk met een bakkie koffie, voordat je op de fiets springt voor een leuke tocht. Rond het middaguur staat er een lekkere BBQ-lunch voor je klaar, gevolgd door de live uitzending van de Tour de France bij Haagse schat het Filmhuis. Zoals ik zei; een perfecte zaterdag voor de fietsfanaat!

#3 Ook van Jou filmfestival!
Oooh dit vind ik toch leuk! Een buitenbioscoop, georganiseerd door Theater Dakota. Op vrijdag en zaterdag worden er vier films per dag gedraaid, en dit allemaal gratis en voor niets! Ze hebben zitplaatsen, maar neem voor de zekerheid je eigen stoeltje, Fatboy of opblaasbare flamingo mee, zodat je gegarandeerd bent van een lekker zitje! Welke films ze draaien en hoe laat, lees je hier.

#4 Bakkies bij Clarence
Terwijl de mussen nu nog massaal van het dak vallen, lijkt het weer dit weekend toch wat wisselvalliger te worden. Goede reden om bij onze all time favourite Bij Clarence een lekker bakkie en taartje en te doen als er een buitje over komt. Enne: ook als de zon schijnt een hele fijne plek, want ze hebben een fijn en beschut tuintje!

#5 Haagse schat van de week: Buitenontbijtjes
Jaa lieve mensen, de zomer is echt begonnen en wat is er dan fijner dan buiten ontbijten? Buiten ontbijten zonder dat je daar zelf ook maar iets voor hoeft te doen! Je stapt gewoon op je fietsje en rijdt naar een fijne locatie die Aafke heeft uitgezocht. Zij zorgt voor, jawel, een geheel verzorgd ontbijtje met koffie, thee en sapjes, inclusief fijne rollstoel, die door haar broer is ontworpen. Wat wil je nog meer?!

Kies je er voor om je Buitenontbijtje op zondag op het strand te doen? En wil je daarna nog iets terug doen voor het milieu? Doe dan zondag mee met de beach clean up, die begint bij The Shore!

Geniet van het weekend!