Ik zit in mijn luie stoel naast mijn kerstboom met de top 2000 op de achtergrond. Na een heerlijk kerstdiner gister, heb ik vandaag al vier afwassen gedaan, de derde was zit in de machine, er staan nog 3 zakken met glas, plastic en vuilnis te wachten en ik heb de hele vloer gezogen én gedweild. Sterker nog: ik heb mijn laptop en glühweintje strategisch neergezet en heb mezelf toen ‘ingedweild’. Nu móét ik dus echt wachten tot de vloer droog is en móét ik dus wel even een momentje voor mezelf nemen. Het perfecte moment dus om voor jullie de laatste Vijf op Vrijdag van 2019 te schrijven! Zit je er klaar voor?

#1 Cultklassieker Rocky Horror Picture Show in het Filmhuis
Geen zin om heel actief te zijn, maar toch een bizarre, geweldige avond beleven? Ga dan vrijdag naar het Filmhuis, naar de Rocky Horror Picture Show. De film heeft een gigantische fanbase die naar vertoningen over de hele wereld gaan en dat is niet voor niks. Tijdens deze film is het namelijk de bedoeling dat het publiek mee doet, en dat is natuurlijk veel leuker in een volle zaal dan in je eentje op de bank. Op deze site vind je wat de participatie inhoudt. Veel plezier!

#2 Kerst in het Wilde Westen
Iedere kerstvakantie speelt er in de grote zaal van Theater aan het Spui een nieuwe kerstvoorstelling van theaterschool Rabarber. Dit jaar nemen ze je mee naar het Wilde Westen met de voorstelling Once upon a time. Een muzikale voorstelling voor jong en oud. Echt een aanrader!

#3 Een bezoekje aan het Humanity House
De kerstdagen maken ons dankbaar. Dankbaar voor gezelligheid, familie en het leven dat we hier in het Nederland mogen leven. Humanity House geeft dit gevoel nog een extra zetje. In dit museum krijg je een kijkje in het leven van 8 vluchtelingen, die allemaal een andere reden hadden om alles achter te laten wat ze hadden en naar Nederland te vertrekken. Bijzonder, indrukwekkend en spannend ook! Ook leuk voor kinderen vanaf 10 jaar.

#4 Open Loods bij Stijlbandiet
Heb je tweede kerstdag ook de meubelboulevards vermeden? Verstandig! Dat ene meubelstuk wat je nog mist zou je namelijk best wel eens kunnen scoren bij de Open Loods van Stijlbandiet. Aangezien hun winkel te klein is voor alle opgepimpte meubels, gooien zij op zondag hun opslag aan De Melkwegstraat 8 in Den Haag open. Zo’n 400m2 vol met de mooiste vintage meubels. Spiegels, lampen, kastjes en tafels; daar zit vast wat voor je bij!

#5 Haagse schat van de week: TrashUre Hunt
Omdat verandering bij jezelf begint en ieder opgeruimd stuk vuilnis er eentje minder in de wereld is, zet TrashUre Hunt zich in om het strand van Den Haag schoon te maken. Zo ook op 1 januari, als het strand vol ligt met vuurpijlen, lege flessen en bekers. Begin het nieuwe jaar dus goed en help een handje mee met het schoon houden van ons favo stukje Den Haag. Ook 2 januari kan bij ze terecht, maar dan om kunst te maken van alles wat er de dag ervoor is gevonden. Zo maken we de wereld samen een beetje mooier!