Laat jij je weekendplannen ook altijd afhangen van het weerbericht? Met mooi weer lekker wandelen op het strand en een koud biertje na afloop. En als de regen met bakken uit de hemel komt, blijf ik het liefste binnen om op te warmen met een warme chocolademelk met slagroom bij de haard. Dit weekend zijn de weersvoorspellingen niet op z’n best, maar gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te doen. Zowel voor de stoere buitengenieters, als voor de koukleumen onder ons! Lees snel onze 5 tips voor een heerlijk herfstig weekend.

#1 Vliegeren op het strand
Dit is cool: het Vliegerfestival in Scheveningen! Zeker als er wind staat en de halve kustlijn vol met mega grote vliegers hangt. Het is een kunstwerk op zich en voor echte vliegerliefhebbers groots genot. Kijk je ogen uit of haal je vlieger uit het stof en doe mee. Daarna een lekkere warme choco bij Aloha Surf of opwarmen bij Strandtent The Shore. Wist je trouwens dat The Shore is uitgeroepen tot meest duurzame strandtent van Nederland? Nóg een reden om snel een bezoekje te brengen. Gefeliciteerd mannen!

#2 Fokkerhaven Festival
Een festival op een tof industrieel stukje van de stad, grenzend aan het water. I love it! De Fokkerhaven in de Binckhorst staat zondag in het teken van boottochtjes, live muziek, kunst, workshops, kinderplezier, lekker eten en drinken! Capriole Café verzorgt een muzikaal ontbijt, koffie- en bierworkshops en natuurlijk staan ze buiten met hun Coffee Caravan, BBQ- en burgers en hebben ze een toffe bar voor lekkere drankjes. Bekijk alle activiteiten en voor het reserveren van een boottochtje op fokkerhavenfestival.nl.

#3 Salsa op OCK
Dansen in een kas in het bos! Dat zijn drie leuke dingen ineen! Het is dan misschien een stukje fietsen, maar deze verstopte plek buiten de stad, is meer dan de moeite waard. Trek zondagmiddag je dansschoenen aan en neem familie en vrienden mee. Salsa dansen kun je leren en niet bewegen is geen optie wanneer de Latijns-Amerikaanse muziek aan gaat. Een lekker rood wijntje erbij en met rode warme wangen weer naar huis!

#4 Stille Disco in het Paard
Ik ben een enorme Stille Disco fan. Goede muziek is alles! Swipen tussen hiphop & afro tunes van nu, en die altijd fijne mee-swingers en mee-zingers uit de 80’s & 90’s. Of lekker los gaan op mijn lievelings… Hiphop Urban & Africa. YES! Hoe fijn! Reserveer je koptelefoon snel hier en start het weekend met een feestje op vrijdagavond.

#5 Haagse schat van de Week: Sprinkel + Hop
Zodra de regen met bakken uit de hemel valt, krijg ik het spontane ik-ga-mijn-huis-pimpen-gevoel. Of opruimen kan ook! Nu ben ik meer voor het eerste, want ben ik dol op mooie spulletjes. Als het buiten niet straalt, dan moet je zorgen dat dat het binnen wel doet. Ga daarom langs bij Sprinkel + Hop: 50m2 met hele mooie vintage spullen en die door eigenaresse Joke met veel liefde en een goede smaak zijn uitgezocht. Ze struint stad en land af om haar winkel te vullen met de mooiste vondsten. Neem een kijkje in haar winkel en wie weet staat iets van dat moois binnenkort bij jou thuis!

Ik wens jullie een heerlijk weekend toe!