Als er geen schrikkeljaren zouden bestaan, zou het vandaag 13 juli 2021 zijn. Bizar, maar waar: het zou een bijzonder koude en natte maand juli zijn. Gelukkig bestaat er de vierjaarlijkse schrikkeldag die ons deze verwarring bespaart en ons nog een jaartje jonger houdt. Genoeg reden om deze extra dag te vieren door gebruik te maken van onze feestelijke weekendtips.

#1. Gieren van het lachen tussen de fietsbanden
De artiesten die vanavond bij Lola Bikes & Coffee te bewonderen zijn hebben maar één doel: jou keihard aan het lachen maken. Vanaf 20.30 uur verandert ons favoriete koffie-en-fiets-café in een heuse comedy-club met een Duitse cabaretier als headliner. Niet te veel drinken van te voren, anders zit je straks misschien met een natte broek van al het gieren. Kaartjes kun je aan de deur kopen voor 15 euro of vooraf via Facebook voor 12 euro.

#2. Ontdek muzikaal toptalent in Loosduinen
Ons prachtige Den Haag brengt nogal wat muzikaal toptalent voort. The Golden Earring, Anouk, Di-Rect, Son Mieux en meer. Hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat jij een dergelijk artiest of groep al hebt zien optreden toen hij of zij nog helemaal niet zo bekend was. Tijdens het Winterfest morgen kun je die kans grijpen. Dan treden er aan de Burgemeester Hovylaan in Loosduinen tientallen toptalenten op bij Popradar. Maak genoeg foto’s, want anders geloven je vrienden nooit dat jij een opkomende ster al vroegtijdig hebt gespot. 

#3. 400 vierkante meter aan gepimpte vintage meubels
Het is bijna lente. Het seizoen van vernieuwing. In de natuur, maar ook zeker in je huis. Tijd voor een nieuw dressoir en fris gekleurde accessoires bijvoorbeeld. Kim & Linda van Haagse schat Stijlbandiet pimpen eigenhandig oude meubels op. Omdat ze niet genoeg ruimte in hun winkel in de Fahrenheitstraat hebben om ons alles te laten zien, openen ze een keer per maand de deuren van hun loods op de Binckhorst. Morgen kun je tussen 11 en 16 uur bij de Melkwegstraat 8 terecht om te snuffelen tussen de hippe, oude meubelen. 

#4. Groen in huis halen doe je nu bij Filya Indoor Garden en Bar & Zo
Het verzorgen van planten en bloemen is een vak apart. Het begint al bij de vraag: wanneer is de beste tijd van het jaar om groen in huis te halen? Het antwoord: nu. Planten en bloemen houden van de lente, dus als je nu kleine plantjes in huis haalt, zul je ze de komende maanden groter en mooier zien worden. Bij Filya Indoor Garden en Bar & Zo zijn de mooiste exemplaren te vinden. Laat je goed informeren over de verzorging, zodat je zo lang mogelijk van je aanwinst kan genieten. 

#5. Haagse schat van de week: Achtung! Baby
Het is het laatste weekend van de voorjaarsvakantie. Dat biedt ruimte om deze laatste zaterdag nog te gebruiken om de voorjaarsgarderobe van de kinderen aan te vullen. Dat kan het beste bij Achtung! Baby in de Prins Hendrikstraat. Waarom hier? Omdat hier allerlei unieke kledingstukken te vinden zijn. Dat zorgt er voor dat jouw mini-you er nooit hetzelfde bij zal lopen als alle andere kinderen op het schoolplein.