Yes, het weekend staat weer voor de deur. Dit weekend is er weer genoeg te beleven in Den Haag. Van een releaseparty op het strand, tot aan kunst en cultuur in de binnenstad! Met deze vijf tips, kom jij het weekend wel door!

#1 Releaseparty bij The Shore
Het eerste feestje van het jaar bij strandtent The Shore, is een speciale! De band “Ocean Tribe” brengt hun eerste EP uit (voor degene die ook niet weten wat dit is en direct Google willen raadplegen: een EP staat voor Extended Play; iets meer nummers dan een ouderwets singeltje, maar minder nummers dan een heel album of LP).  En dat is natuurlijk een feestje waard! Ocean Tribe brengt je in zomerse sferen met hun energieke mix van reggae, surfrock, Hip Hop en dromerige eilandvibes! Vier jij dit bijzondere moment vrijdag met hen mee?

#2 Noordeinde Nocturne Festival
Op zaterdagavond is het alweer de 13e editie van het Noordeinde Nocturne festival. Veel van de galeries, fashion, interieur en design stores die je op het Noordeinde vindt, openen tot laat hun deuren. Je kunt genieten van optredens van ensembles, samengesteld uit leden van Het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Ook kun je de hele avond nog eens culinair genieten in één van de restaurants die een speciaal Nocturne menu serveren. Dat belooft een indrukwekkend avond met muziek, kunst, fashion en culinair genieten!

#3 Lekker Brood
Even wat anders tussen alle festiviteiten door. Kennen jullie onze Haagse schat Lekker Brood al? 100% biologisch, ambachtelijk en onweerstaanbaar lekker, zo luidt de website. Ik was er tot vandaag zelf nog nooit geweest, maar heb mezelf getrakteerd op een lekker broodje. En ik kan je vertellen… 100% onweerstaanbaar lekker!

#4 Movies that Matter festival
Wie zin heeft in een portie cultuur dit weekend, kan vandaag en morgen nog voor het laatst naar het Movies that Matter Festival. Hét internationale film- en debatfestival van Nederland. Wij tippen je natuurlijk de films die draaien bij onze Haagse schat Het Filmhuis. Kun je daarna in het gezellige café nog even lekker napraten terwijl je iets lekkers van de kaart uit kiest!

#5 Haagse schat van de week: Juni Café
Goed verstopt, door velen nog onontdekt en een ware verrassing midden in het centrum van Den Haag: dat is Juni Café in het Nutshuis. Met mooi weer smul je van al hun huisgemaakte verse lekkernijen in de groene verborgen stadstuin. Stel je salade samen bij de saladebar of kies één van de warme gerechten. Je schept zelf je bord op en weegt het bij de kassa. Natuurlijk kan je ook gewoon van de kaart bestellen. Wandel nu je er toch bent gelijk even langs de pakkende exposities het Nutshuis, of haak aan bij een van de inspirerende evenementen, zoals Kamera Kultura deze zondag.

Fijn weekend allemaal!