Oh freeedooom, freeedooom, freeedommm, ooooh Freedommm, yeah Freedom! Hey think, think about it, you… van Aretha Franklin, je weet wel! Dat begin ik dus spontaan te zingen als ik aan Bevrijdingsdag denk. En dat doet mij elke keer weer stil staan bij het feit dat het heel mooi is dat wij in vrijheid kunnen leven. Om dat te vieren zijn er dit weekend extra veel toffe evenementen in de stad en hebben onze Haagse schatten fijne activiteiten om je weekend compleet te maken. Vier de vrijheid en geniet driedubbel van leuke dingen doen!

Scroll eerst even naar de Haagse schat van de week op nummer #5 voor een leuke vrijdagochtend met kids in Theater Dakota! Daarna kun je de rest van de weekendplannen gaan uitstippelen.

#1 Le Marie Marché
Het blijft een groot succes deze Franse markt op het plein. Het is er altijd gezellig en heel erg relaxed. Zaterdag en zondag kun je bijzondere boodschappen doen en wijn of bier drinken op de swingende chansons van Abstractblond, waar ik overigens spontaan dorst van krijg! Je knorrende maag vullen is er ook geen enkel probleem, er is teveel lekkers: bretonse crêpe, kip van het spit of op houtvuur geroosterde délicatesse, eclairs of maccarons. Ik smelt weg! Grote dorst valt er ook goed te lessen met de biertjes van Haagse schat Eiber Bier. Santé!

#2 Aloha Surf: Beach Clean up
Van dat bevrijdingsgevoel krijg ik toch bepaalde positieve kriebels! Spontaan komt het gevoel naar boven dat ik dan iets terug moet doen voor de wereld, hebben jullie dat ook? Komt dat even mooi uit! Er is een mooie ‘feel good’ activiteit op het Scheveningse strand op zondag: Beach Clean-up! Het ruimen van rommel op ons prachtige strand. Het ligt tenslotte echt niet lekker tussen sigarettenpeuken, plastic verpakkingsmateriaal en visnetten en de dieren worden er nog ziek van ook. Een mooie actie toch om je steentje bij te dragen aan een betere wereld? Schrijf je in en doe mee!!

#3 Live op zondag bij Brasserie Ock
Er mag gedanst worden! Zondag einde middag speelt de band ‘Jerrycan’ uit de jaren ’80 en ’90 fijn uitgezochte juweeltjes en heerlijke meezingers. Met de zon op je kop, hoop ik, een beetje dansen en meezingen op Landgoed Ockenburgh is echt nooit erg. Jerrycan speelt nummers van REM tot Blondie, van Snow Patrol tot Depeche Mode en van Fleetwood Mac tot Amy Winehouse. Superleuk toch? Gaan zou ik zeggen!

#4 Bevrijdingsfestival
Gek op festivals en wil je maximaal de vrijheid vieren? Dan moet je natuurlijk op het Malieveld zijn! Daar kun je op 5 mei de hele dag dansen, meezingen en biertjes drinken met een programma vol met diverse artiesten. Kom samen met je vrienden of familie en maak van deze dag een feestje! Nieuwsgierig wie er allemaal komt optreden? Tuurlijk! Check snel het programma zodat je niks hoeft te missen.

#5 Haagse schat van de week: Theater Dakota
Vrijdag vrij? Neem de kleine koters, je neefje, je nichtje, je allerkleinste buurmanneke of gewoon de kinderen van je vrienden mee naar een ochtend in het theater. Dat is toch een fijn begin van een lang weekend? ‘Mannetjes met plannetjes‘ begint om 11:00 uur, koop je kaartjes snel! Veel plezier! Enne kun je vandaag niet? Theater Dakota is sowieso een dikke aanrader!

Wat je ook gaat doen: proost in ieder geval op onze vrijheid!