Het festival seizoen in echt bijna ten einde, en na dit weekend gaat het normale leven ook weer beginnen. Gelukkig zijn er nog drie dagen lang een hele hoop mooie festivals om te bezoeken en het laatste vrije weekend mee te vieren. Veel plezier met deze weekendtips!

#1 Jazz in de gracht
Het hele weekend klinken er smooth klanken in de binnenstad. Op en rond het water langs de Bierkade, Dunne Bierkade, het Groenewegje, de Veenkade en de Hooigracht geven tientallen jazzartiesten gratis concerten vanaf boten en drijvende podia. Je kan langs de waterkant neerstrijken op een terrasje of vanaf het water genieten, met één van de tours van Haagse schat The Heage Boat.

#2 Festival Trek
Wil je de Haagse schattenbloggers in het wild spotten? Ga dan zeker dit weekend naar het Westerbroekpark! Daar zitten ze ergens op een picknickkleedje te genieten van al het lekkers wat de foodtrucks te bieden hebben, kijken ze naar de optredens van jonge theatermakers of nippen ze van hun wijn in de speciale TREK glazen. Ik heb er nu al trek in!

#3 Scheveningen Surf Festival
De surfers zijn al drie generaties lang niet meer weg te denken uit Scheveningen. The Shore is het kloppend hart van deze subcultuur en zij organiseren dit weekend het enige echte Scheveningen Surf festival. Overdag is er een surf- en skate contest en de hele avond is gevuld met muziek. Dus lekker met die blote voetjes in het zand!

#4 Ciné Premières
Kom je net terug van een vakantie in Frankrijk en wil je dat fijne gevoel nog even niet loslaten? Het Filmhuis organiseert iedere eerste zondag van de maand Ciné Premières; een speciale voorpremière van een Franse film avec, par la suite, Q&R en français!

#5 Haagse schat van de week: K’dans
Na al die heerlijke Franse kaasjes, Italiaanse pizza’s, Zuid-Afrikaanse wijntjes en Schotse biertjes en al die heerlijke uren in een stoel is het toch weer tijd om een iets actievere levensstijl aan te nemen. En hoeveel makkelijker wordt dat als het sporten ook nog eens heel leuk is! K’dans biedt de hele week de leukste lessen; dans, workouts, yoga, voor ieder niveau. Een betere start van het jaar kan je niet maken!