Nog 1 nachtje slapen en dan is het eindelijk februari, de kortste maand van het jaar, de laatste echte wintermaand, de maand waarin Valentijn wordt gevierd en de maand waarin er weer alcohol gedronken mag worden! Oftewel het borrelen kan beginnen! Naast het borrelen zijn er natuurlijk zat andere leuke activiteiten om dit eerste weekend van februari door te komen. Laten we vooral nog even genieten van het feit dat het winter is en dit weekend lekker ‘winters’ invullen! 

#1 Wet February
Dit slaat niet op het weer natuurlijk, maar op het feit dat dry January ein-de-lijk voorbij is! Tijd voor borrelen, borrelen en nog eens borrelen. Start je vrijdagmiddag goed met de vrijmibo bij Fleurs. Tot 20.00 uur staat Fleur voor je klaar met lekkere borrelhapjes en een drankje natuurlijk! (Die laatste dag maakt toch niet meer uit!)

Of ga lekker borrelen op het strand bij Aloha. Het hele weekend happy hour tussen 19.00 en 21.00! 

Zin in een wat meer culturele borrel op je vrijdagavond, ga dan naar de Haagse Cultuurborrel. Deze wordt elke laatste vrijdag van de maand in 1 van de Haagse Cultuurinstellingen georganiseerd. Deze eerste editie wordt georganiseerd door het Residentie Orkest en vindt plaats in het Paard. Bestel een lekker drankje en hapje en geniet ondertussen van de muziek. 

Borrel jij liever gewoon lekker thuis, zorg dan dat je eerst even de webshop van Dorst bezoekt, gewoon omdat je dan de lekkerste biertjes hebt voor bij je borrel, maar ook omdat ze weer een dikke vette winactie hebben! 

#2 A piece of chocolate a day keeps the doctor away
Zoals jullie wellicht hebben gelezen, hebben we er weer een super leuke nieuwe Haagse schat bij, Café Loft in de Vruchtenbuurt! Dit weekend hebben zij ook nog eens een hele lekkere workshop, namelijk chocolade truffels maken, door Beans & Dreams! Naast dat je eerst leert hoe je deze lekkernijen maakt, krijg je ze daarna ook nog mee. Perfecte combi met een lekker koffietje in hun café. 

#3 De eerste ‘ Bubble Breaker’ in het Humanity House
Tijdens deze eerste editie van Bubble Breaker staan vluchtelingen en migratie centraal. Het programma start met de korte film Gifts from Babylon. Deze film gaat over de illegale migratie van Afrika naar Europa. Geregisseerd door de Haagse regisseur Bas Ackermann. Na deze film zal er een gesprek zijn met o.a. de hoofdrolspeler van de film en de regisseur. Het thema van het gesprek zal gaan over hoe films het bewustzijn kunnen vergoten over migratie en vluchtelingen. Oftewel een interessant programma om je weekend mee te starten. 

#4 Live op zondag met BBQueennies bij Brasserie OCK
Na een lekkere zondagse wandeling door de bossen van landgoed Ockenburg, kan je die beentjes blijven bewegen op de muziek van de BBQueennies. Met deze vrolijke band, kan niemand blijven zitten! ‘Blues op Pumps’ is hun motto, dat klinkt goed!

#5 Haagse schat van de week: Stijlbandiet
De winkel waar ik altijd even snel naar binnen glip om vervolgens naar buiten te komen met veel meer dan ik in mijn hoofd had. Dat krijg je als er zulke leuke spulletjes zijn! Dit weekend kan mijn geluk niet op, want de dames van Stijlbandiet organiseren weer een open loods. Zaterdag van 11 tot 16 , Melkwegstraat 8, ik zie jullie daar allemaal!