Oh Oh Den Haag, mooie stad achter de duinen. Oh oh Den Haag, ik zou met niemand willen ruilen! Dit weekend kun je weer flink genieten in onze mooie stad. Viergangendiner op het strand? Borrelen op het mooie lange voorhout en rollend naar huis? Cultureel en swingend genieten midden in de stad? Of alle kleine koters die je kent verrassen met fijne outfits in de uitverkoop? Lees snel onze vijf allerleukste weekendtips in deze Vijf op vrijdag!

#1 Vrijdagavond Beer Dinner op het strand
Strandpaviljoen De Staat bestaat 10 jaar! Feestje dus met Beer & Dinner! Wat? Ja, ik ben ook om! Twee dingen die sowieso zonder enige twijfel gecombineerd mogen worden en waarbij uitzicht op zee de beste aanvulling is! De chef van De Staat en bierbrouwerij Lowlander zorgen voor een heerlijk viergangendiner met bijpassen bieren. Wa-ter-tanden, nu al! Neem dus iedereen die je lief hebt mee en kijk hier voor alle details en hierrr om te reserveren.

#2 Kunst- en muziekfestival
Nog een tip voor de vrijdag avond. Ik las iets over ‘Haagse talenten in de binnenstad’?! Daar werd ik spontaan nieuwsgierig van. Op verschillende plekken in het centrum van Den Haag kun je vrijdagavond drinken, dansen op muziek en Haags werk bewonderen van diverse kunstenaars. Genieten van een toffe samenwerking van het Haags elektronisch muziekfestival The Crave en geëxposeerde kunst van Uit Het Gareel. Gaaf toch! Ook zo enthousiast? Voor het hele programma ga je als een gek naar deze website om te kijken wat er waar allemaal te doen is.

#3 Rrrollend naar huis
Zin in veel gezelligheid, god-de-lijk eten en drinken en veel vermaak? Ga dan op vrijdag, zaterdag of zondag voor een lekker dagje food-festival-fun met chille jazzbandjes naar Rrrollend. ’S avond kun je er heerlijke dansen op de fijnste hits. Een hongerige maag vullen is wat je hier doet: een (vegetarische) bitterbal proeven of echte poffertjes eten, niks is te gek! Ook een perfect uitje voor het hele gezin: lekker duiken in de ballenbak, de kids laten schminken of duizend rondjes zweven in de zweefmolen. Wil je zelf als geschminkte tijger door het leven, dan kan dat uiteraard ook! You are never to old for triple fun! Neem je date, vrienden, familie, je vage kennis of de leukste collega’s mee en ga rrrrollend naar huis toe! 

#4 Le Marie Marché
Yes, dit weekend is het ook weer tijd voor onze favo maandelijkse Franse markt: Le Marie Marché! Een hele fijne plek waar zowel lokale als dagjesmensen zich thuis voelen. Geniet als een God in Frankrijk op deze prachtig aangeklede kwaliteitsmarkt vol delicatessen, streekproducten, ambacht en schatten. Zin in een vakantie gevoel in eigen stad? Ga dan lekker shoppen en smullen op deze markt op het plein!
En als je zaterdag dan toch in de stad bent, sluit dan je dag af met een etentje bij restaurant De Kade op de Dunne Bierkade. Kun je eigenaren Sanne en Juan meteen feliciteren met het tweejarig bestaan van deze mega fijne plek. Vier jij een feestje met ze mee?

#5 Haagse schat van de week: Achtung baby
Alle mama’s hebben er natuurlijk allang over gelezen in onze laatste blog: de shopping Night bij Achtung Baby! Voor je leukste nichtje een jurkje met toffe print scoren, hele vette gympen voor die mini van je beste vriend of gewoon een lekkere nieuwe tweedehands zomergarderobe voor je eigen koter(s). Bij Achtung Baby gegarandeerd succes! Oma’s (en opa’s) zijn natuurlijk ook welkom, om de kleinkinderen nog even extra te kunnen verwennen. Lang leve de stapelkorting: 1 of 2 items = 20%, 3 items is 30%, en 4 items geeft 40% korting. De overburen Elvis & Otis, bij wie we nog steeds eens binnen moeten stappen, doen ook mee!

Fijn weekend!