Jeeeee, het is weer JULI! De maand van festivals, zon, vakantie, zwoele avonden op het balkon. We trappen deze geweldige maand lekker af met een paar inkomers voor de zomer! Lees snel onze allerleukste Haagse weekendtips in deze Vijf op Vrijdag.

#1 De Parade
Mijn favoriete festival is weer neergestreken in het Westbroekpark. De Parade is een reizend theaterfestival, waarbij er in verschillende tenten korte voorstellingen worden gespeeld. Op het festivalterrein hangt een relaxte sfeer en je kan er heerlijk eten en drinken. Regelmatig komen er mensen in de meest gekke kostuums langs om “parade” te maken voor hun voorstelling. Tickets voor deze shows kan je van te voren online kopen, maar je kan je ook ter plekke laten verleiden en verrassen. En vergeet natuurlijk niet een rondje in de zweefmolen te gaan!

#2 Make A Change Festival
Hoe draag jij een steentje bij aan een duurzamer Den Haag? Kom ideeën opdoen op het Korte Voorhout bij het MAC festival. Je vindt er veel Haagse ondernemers die allemaal voor een duurzamer Den Haag gaan, waaronder onze schatten Eiber Bier, The Chocolate Shop en Roast Factory. Op zaterdag geven The Chocolate Shop en Eiber Bier zelfs een tasting workshop samen, waarbij bier perfect gecombineerd wordt met een stukje chocola. De workshop boek je van te voren via de Make a Change Festival website.

#3 Boulders & Beats
Dit feestje brengt je tot grote hoogtes! Bij Boulderhal De Campus kan er vrijdag worden geklommen, geborreld en gedanst. Het liefste in die volgorde, want ik denk dat ik na een paar biertjes sneller de grond dan het plafond haal!

#4 Le Marie Marché
Alvast goed inslaan voor die zwoele avonden op het balkon? Bij Marie Marché op Het Plein vind je, naast alle handgemaakte sieraden en houtsnijwerken, de lekkerste kaasjes, worst, olijfolies en biertjes. Zet de rosé maar vast koud!

#5 Haagse schat van de week: Monastic Store
In de Oude Molstraat zit, een beetje verscholen, een klooster met een klein kapelletje en een winkeltje. In dat winkeltje, de Monastic Store, verkopen ze prachtig handgemaakt aardewerk, lekkere ouderwetse snoepjes en hun eigen gebrouwen bier: Haagsche Broeder. Het zijn grote flessen, dus in plaats van een fles wijn kan je ook samen een heerlijk flesje bier open trekken. En als je geluk hebt, mag je even boven in de kapel spieken. Het glas en lood is er prachtig, zeker op een zonnige dag.