Dit gaat weer een ontzettend gezellig weekend worden, met waarschijnlijk keuzestress to the max! Wordt het een weekendje Frankrijk, Harbour Jazz, de Museumnacht of foodfestival VISSCH of gewoon alles? Lees hier jouw Vijf op Vrijdag tips voor een leuk weekend Den Haag.

#1 Le Marie Marché
Hoe zou je het vinden om dit weekend even naar Frankrijk te gaan? Heel even maar, gewoon voor een kopje koffie en een crêpe. En wat boodschapjes. Onzin? Nee hoor, sluit je ogen maar even. Ja echt, doe het maar. Oke, stel je voor. Je staat op een marktje in een oud dorpje in Frankrijk. De warmte van een fijn ochtendzonnetje, voel je op je gezicht. De geur van verse koffie en crepejes komt je tegemoet. Op de achtergrond hoor je Franse chansons pingelen. Je geniet en denkt “aaah, dit is toch zo fijn”. Dat dacht ik ook! En wat een geluk, dit weekend kun je je weer in de Franse sferen wanen bij Le Marie Marché op het Plein.

#2 Museumnacht
De Museumnacht bestaat 10 jaar en dat betekent een extra feestelijke editie van dit event! Bij het bekijken van de website kreeg ik persoonlijk al stress. Escapen uit de Gevangenpoort, een yogalesje in het Mauritshuis of ga ik voor een 80’s Aerobics les van Hiddengym? Dit zijn een aantal actieve opties tijdens de Museumnacht. Als ik besluit iets cultureler te kiezen, valt mijn oog op een rondleiding bij Haagse het Humanity House, waarbij je in de huid van een vluchteling kruipt en ervaart hoe het is om huis en haard achter te moeten laten. Of ga ik voor het filosoferen met één van onze Haagse broeders? Keuzes, keuzes! Waar ga jij voor deze Museumnacht?

#3 VISSCH
Hoewel je bij het horen van Scheveningen vaak aan het strand denkt, is het natuurlijk al honderden jaren het centrum voor de zeevisserij. Het culinaire foodfestival VISSCH laat bezoekers ervaren wat Scheveningse vis is. Je kunt genieten van heerlijke vers bereide vis uit de Noordzee, met een wijntje, biertje en muziek. De locatie? De visafslag natuurlijk! Entree is gratis, het is overdekt en behaaglijk warm en gezellig, dus go for  it!

#4 Harbour Jazz
En als je dan toch een bezoekje brengt aan VISSCH, kun je daar gelijk genieten van de allereerst editie van Harbour Jazz in Scheveningen. De plek waar jong internationaal jazztalent van zich laat horen. Tijdens VISSCH kun je genieten van de fijnste muziek, terwijl je smult van je verse visje en fijne wijntje!

#5 Haagse Schat van de week: Eef
Na een weekend vol festiviteiten, is het heerlijk om op zondag even af te sluiten in rust. Met een lekkere verse, met liefde bereidde kop koffie, onderuit gezakt op de bank bij Eef. Je kunt me niet blijer maken!

Geniet van dit gezellige weekend lieve mensen!