Na een bijzondere zomer is het werkende leven weer aangebroken. Het ‘gewone’ leven start weer een beetje op, en ook in de weekenden is er gelukkig weer steeds meer te beleven. Zit jij ook met smart te wachten op een lekker weekend? Eentje vol met cultuur, lekker eten en een beetje shoppen. Dit zijn onze vijf leukste tips voor komend weekend.

#1. BinnenUIT festival

Rode velours stoelen, spotlights aan, er loopt iemand het podium op en dan… Het is niet gek als je, als cultuurliefhebber, hunkert naar dit moment. Je hebt het immers al vrij lang zonder theater-, muziek- en cabaret moeten doen. Tot dit weekend. Vanaf vandaag wordt het cultuurseizoen ingeluid met het UIT-festival. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij meerdere culturele instellingen laten zien wat ze in huis hebben. Dit jaar natuurlijk nét iets anders dan normaal: veel online activiteiten en wanneer je erop uit gaat om een tijdslot reserveren, om de veiligheid te waarborgen. Wij tippen je een bezoekje een bezoekje aan de verborgen schat in de wijk Escamp: Theater Dakota. Hier kan je optredens bewonderen, deelnemen aan workshops, street-art en nog veel meer.
Ook een wandelingetje over het Plein is een echte aanrader. Daar vind je dit weekend de fijnste Franse markt: Le Marie Marché. Struin langs kraampjes met toffe producten, doe een flinke dosis inspiratie op geniet van een heerlijk frans deuntjes. Wil je je weekend goed plannen? Check dan de website van het UITfestival.

#2. Beter sporten met voedingstips van FOAM

Bij onze nieuwste schat FOAM wisten ze al heel lang dat sporten en plantaardig eten een waanzinnige combinatie is. De rest van de wereld kwam daar achter toen de documentaire Gamechangers op Netflix verscheen. Maar wat moet je nu precies eten om je sportprestaties nog beter te maken? Daar helpt FOAM je samen met voedingsdeskundigen Nadine en Eline (Sisters About Food) graag bij tijdens een leuke, informatieve zondagmiddag! Bijwonen betekent niet alleen dat je deze deskundigen het hemd van het lijf kan vragen, je krijgt er ook een geheel verzorgde FOAM-lunch bij. Reden genoeg om een ticket aan te schaffen!

#3. Embassy Festival

Onze hofstad is een bijzonder internationale stad, waar tientallen ambassades huizen. Dat mag best wel eens gevierd worden. Dit weekend is daarom het Embassy Festival. Medewerkers van verschillende ambassades hebben inspirerende en feestelijke online content gemaakt die ze vandaag vol trots met jullie delen. Denk aan video’s van dansers die een volksdans uitvoeren voor het Binnenhof, een tutorial van een overheerlijk exotisch gerecht en een gezellige online pubquiz. Zo kun je een reis om de wereld maken, zonder je billen van de bank te liften.

#4. Vier de natuur met TrashUre Hunt

Onze liefde voor het strand is groot. De immer rumoerige zee, het heerlijke zand… Tenminste, als de boel schoon wordt gehouden. Voor wie daar net zo over denkt is een bezoekje aan het Fėte de la Nature-festival een echte aanrader. Dit is het grootste natuurfestival van Nederland, gratis toegankelijk en open voor iedereen. Samen met de strandexperts van TrashUre Hunt vier je de natuur en ruim je het strand op. Wie mee wil doen is zaterdagochtend om 10.30 uur van harte welkom bij het TrashUre Hunt-station in Scheveningen.

#5. Bezoek onze nieuwste schat: Made conceptstore

Made conceptstore is onze nieuwste aanwinst en met recht een Haagse schat. Een creatief concept waar je de mooiste kunstcreaties vindt van uitsluitend Haagse makers. In deze conceptstore scoor je de leukste producten waarvan je nog niet wist dat je ze nodig had. In elke hoek ontdek je iets nieuws. Kunst in de vorm van foto’s, schilderijen en meer. Meubels, mode en accessoires: deze winkel heeft bizar veel te bieden. Een schat die een bezoek meer dan waard is. Dat in één van mijn favoriete straten van Den Haag: het Noordeinde.