Ahh wat kijk ik uit naar dit weekend! Als (winter)sportfanaat kan ik niet wachten tot het zaterdag is, want Rock a Rail staat dan op het programma. In mijn tips lees wat het precies is, maar eigenlijk raad ik je aan om er gewoon heen te gaan! Als je dan toch deze Vijf op Vrijdag aan het lezen bent, neem dan meteen de andere weekendtips door voor dit heerlijke winterse weekend! Let the weekend begin!

#1 Rock a Rail op de Grote Markt

Topsnowboarders van over de hele wereld komen jaarlijks naar ons stadje om op een stellage van 2 verdiepingen hoog, hun vetste en gevaarlijkste tricks te laten zien. Met heerlijk overdreven commentaar van de presentatoren en je eerste portie sneeuw, waan je je voor 1 avondje in Oostenrijk. En dat gewoon op onze eigen Grote Mark! Een betere manier om in de wintersportsfeer te komen is er niet. Zaterdag vanaf 15.30 uur op de Grote Markt met een knallende afterparty als afsluiter.

#2 Christmas Wintermarkt Reinkenstraat

Een kerstmarkt in één van de gezelligste straatjes van Den Haag. Denk aan gluhwein, vuurkorven, lekkere hapjes, muziek, leuke cadeaukraampjes en warme choco met marshmallows. En als je heel veel geluk hebt, kan je zelfs nog een glimp opvangen van de kerstman!

#3 Hofkwartier Wintermarket

Kan je geen genoeg krijgen van alle wintermarkten, dan heb je dit weekend geluk! Want ook het Hofkwartier organiseert een wintermarkt op zondagmiddag. Het thema is Historisch Haags. Hoe leuk is dat, een wintermarkt gericht op onze eigen Haagse geschiedenis. Weer een mooie mogelijkheid om leuke cadeautjes te scoren voor onder de kerstboom, die inmiddels steeds voller wordt!

#4 Yoga&Play bij Boulderhal de Campus

Voor iedereen die denkt dat yoga alleen maar liggend op een yogamatje kan, heeft het mis. Met deze les Yoga&Play bij de boulderhal, laten ze zien dat het ook anders kan. Een combinatie van yoga, vechtsporten, boulderen en bewegen. Een mooie manier om de tijd even los te laten, de geest leeg te maken tijdens deze overvolle decembermaand en je innerlijke kind weer naar boven te halen. Oftewel, een heerlijk begin van je zaterdag!

#5 Haagse Schat van de week: Theater en filmhuis Dakota

Dit weekend begint de nieuwe decembervoorstelling ‘Keet’ bij Dakota. Een voorstelling over Keet, een alleenstaande vrouw van 60, die besloten heeft om opnieuw te beginnen. Schuif aan tafel bij Keet en luister naar haar bijzondere verhalen, ondertussen krijg je er ook wat lekkers bij. Wat een topcombinatie voor dit winterse weekend!