Waar er aan januari geen einde leek te komen, is het nu ineens alweer maart. Ligt het aan mij, of lijkt dat leven steeds sneller voorbij te flitsen naarmate je ouder wordt? Het lijkt wel gisteren toen ik nog met m’n ouders op wintersport ging, m’n vader mijn hockeyteam coachte en ik stik zenuwachtig was toen ik voor de eerste keer op stap ging. Nu heb ik alles zelf voor het kiezen, ook wel zo fijn! Wat kies jij dit weekend? Scrunchies naaien bij de Naaierij en struinen over Le Marie Marché? Of ga je voor een van mijn andere 5 favoriete weekendtips?

#1. Pak je podium!
Elke eerste vrijdag van de maand kun je bij Theater Dakota genieten van singer-songwriters en andere muzikanten die nu nog onder de radar leven. Ben je nou zelf stiekem een ongeslepen diamant die het verdient om ontdekt te worden? Dan kun je bij Dakota optreden met de ROCKIT-houseband. Hoe tof is dat! Je kunt natuurlijk ook gewoon een ticket kopen en lekker relaxt genieten van al het opkomende talent.

#2. Klassieke romance op het Noordeinde.
Voor alweer de 14e keer, organiseren de winkeliers van het Noordeinde een romantische avond vol culturele én culinaire hoogtepunten. Muzikale, culturele, modieuze en culinaire hoogstandjes worden tijdens deze avond met het publiek gedeeld. Op verschillende plekken treden ensembles van het Residentie orkest en het Koninklijk Conservatorium op. Galleries en boutiques zijn tot in de late uurtjes geopend. Afsluitend speelt het Residentie Orkest ook nog eens in de Waalse kerk een concert!

#3. City Pier Night Walk.
Ook ik ben dit jaar alles behalve fit voor de CPC, helaas! Misschien toch maar ietsje eerder met die voorbereiding beginnen en minder kruidnoten eten. Desalniettemin, kun je je toch helemaal onderdeel gaan voelen van dit mooie evenement tijdens de City Pier Night Walk. Vrijdagavond worden er twee afstanden gelopen: 6 km en 12 km. De route loopt langs verlichte straten, lichtelementen en toffe muziekpunten. Ga deze helden dus aanmoedigen met je fanclub en geniet van een van de eerste buitenfeestjes van 2020!

#4. Rondleiding bierbrouwerij Haagsche Broeder
Onderaan dit lijstje, maar misschien wel een van mijn favorieten dit weekend: de Monastic Store. De winkel die hoort bij het bijzondere klooster in de Oude Molstraat. Waar ze die lekkere biertjes verkopen. Lucky you: je kunt op zaterdag mee doen met een rondleiding (én bijbehorende proeverij) door het klooster en de brouwerij van de Haagsche kloosterbroeders. Monastic Store is geopend en de Broeders van St. Jan, laten je met liefde hun mooi stukje beschermd Den Haag zien.

#5. Haagse schat van de week: Het Filmhuis
Vroeger vond ik het Filmhuis voor oude mensen, nu ben ik er één, and I love it! Vrijdag spelen ze in het Filmhuis; ‘Possession‘. Een liefdestragedie vol religieuze en politieke elementen. Even lekker niet al die gillende kinderen in de reguliere bios, maar met gelijkgestemden, intellectuelen kijken naar horror met een vleugje symboliek. Klinkt goed, nietwaar?