Het normale leven is weer begonnen voor iedereen. School en werk zijn weer aan de orde van de dag. Maar om de zomer goed af te sluiten hadden wij met het gezin altijd een afscheidsritueel. Een zomers afscheidsdiner, een nieuwe school outfit én een leuk vooruitzicht in de vorm van een familie-uitje om de eerste paar weken door te komen. Een aantal van deze nostalgische tips deel ik dolgraag met je in de VOV van dit weekend.

#1 UIT festival
Het normale leven is weer begonnen. Daarmee is er ook altijd een kick-off van het culturele seizoen. Previews zien van aankomend seizoen als het gaat om musicals, dans, theater en kunst. Vroeger was dit voor ons gezin de officiële afsluiting van de zomervakantie. Met live optredens van Kenny B., Tim Akkermans, een openluchtbios en een poëzie-bar, is dit de ultieme manier om met jouw gezin de zomer sfeervol af te sluiten.

#2 Embassy festival
Net terug van vakantie? En nu alweer aan het fantaseren over de volgende bestemming? Struin lekker rond op het Embassy festival vrijdag en zaterdag voor een portie inspiratie. Van heerlijke Indiase samosa’s tot Oostenrijkse Riesling, uit elk land een ander hapje. Veel plezier met je reis om de wereld op het Lange Voorhout.

#3 Dakota: Ook van jou festival
Ook bij Dakota, trappen ze het culturele seizoen af met een mooi festival. Geniet samen met de buurt van kunst, muziek en theater onder het genot van een lokaal hapje. Leuke info, in alle eetkraampjes wordt gekookt door koks uit stadsdeel Escamp, lijkt mij zeker het proberen waard!

#4 First Pick @Achtung Baby
Het nieuwe schooljaar moet natuurlijk wel goed worden begonnen. Bij Achtung Baby weten ze wel van ‘wanten’, waar je de aankomende winter mee doorgaat komen. Jouw kids zullen de ‘coolest kids in town’ zijn nadat jullie hier voor ze hebben geshopt. Enne: je bent ook nog eens lekker duurzaam bezig door hier te shoppen.

#5 Haagse schat van de week: Boulderhal De Campus
Naast dat je de hele zomer met de kids naar De Campus bent geweest, is het daar ook weleens papa & mama tijd. Vooral dit weekend, dump de kinderen bij de oppas en ga voor de volwassen versie van klimmeren en klouteren bij Boulderhal De Campus tijdens Boulders & Beats. En kun je morgenavond niet: zorg dan dat je sowieso een andere keer deze toffe, sportieve plek bezoekt, aanrader!