WEEKEND! Heb je vorig weekend lekker veel geborreld en heb je heel Dry January even goed gemaakt? Dan is het dit weekend tijd voor muziek, cultuur en alvast een vooruitblikje op Valentijnsdag. Jaja, volgend weekend is het zo ver! Die tips krijg je volgende week, maar voor nu hebben wij deze 5 voor jullie op een rij gezet!

#1 Gluren bij de Buren
Gluren bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland, waar Den Haag natuurlijk met trots aan mee doet. Op zondag van 12:00 – 17:00 uur worden huiskamers door de hele gemeente omgetoverd tot tijdelijke podia voor lokaal talent. Tapijtjes worden podia en de bank en eetkamer stoelen vormen de tribune. Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Check hier de website en stippel je route uit!

#2 Wild Rooster Festival
Bij het horen van het woord festival denk ik altijd gelijk aan de zomer. Niets is minder waar; op de Grote Markt heb je dit weekend een Winter Editie van dit event. Het rootsmuziekfestival, midden in de winter! Voor 1 avond een gratis festival met 3 indoor podia, leuke roots, blues & country bands en natuurlijk een BBQ en bier!

#3 Theater Dakota
Heb jij de stem van een nachtegaal, maar is er niemand die naar je luistert? Vanaf februari kun je elke eerste vrijdag van de maand je stem laten horen bij de Open Mic Night van Theater Dakota! Of je nu solo gaat optreden of met de band mee wilt jammen, het kan allemaal. Toegang is gratis dus neem je vrienden en familie mee!

Heb je dit weekend ook nog zin om van andermans zangkunsten te genieten? Dan kun je op zondag bij Theater Dakota luisteren naar deze jubileumshow waar de beste cabaretliedjes van Nederlandse bodem voorbij komen.

#4 Pre Valentine
Bij onze allernieuwste Haagse Schat L.O.F.T., kun je aanstaande zondag een workshop volgen om jouw lief een mega origineel cadeau te geven. Tijdens de workshop Valentijnsverrassing (de naam geeft het al bijna weg), ga je holle chocoladehartjes maken, waarin jij je persoonlijke of grappige tekstjes kun stoppen. Denk aan een fortune cookie, maar dan nog leuker en lekkerder! De ruimte is beperkt en de workshop gaat in shifts. Surf snel naar de site van Beans&Dreams, betaal je workshop en kies je tijdsvak uit voordat ze vol zitten!

#5: Haagse schat van de week: Brasserie Ock
Sluit je weekend af met een heerlijke boswandeling door het Ockenburgse bos. Terwijl je lekker aan het opwarmen bent met je warme chocolademelk met slagroom, kun je genieten van de Mannen van de Klok. Zij spelen heerlijke covers van popbands uit de jaren ’80.

Geniet van het weekend lieve mensen!