Het weekend staat weer voor de deur en wat is er weer lekker veel te doen! Een enorme diversiteit aan activiteiten. Van sushi tot boomhutten, van gayprides tot chocolade en van Art Nouveau tot vintage shoppen! Wat wordt het voor jou dit weekend? Lees snel onze vijf leukste weekendtips in deze Vijf op Vrijdag!

#1 Haagse Gay Pride
De allereerste Haagse Gay Pride gaat dit weekend van start, dan mogen de regenboogvlaggen vol trots de straten versieren! De rode draad van dit weekend: “don’t be afraid to connect”. Het creëren van een eenheid, het wegnemen van (voor)oordelen en positief het gesprek met elkaar aan gaan. Deze boodschap is in alle culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten terug te vinden. Het Filmhuis Den Haag heeft speciaal voor dit weekend haar programma in het teken van de Pride staan. Aanrader dus!

#2 Vintage shoppen bij Sprinkel + Hop
Joke staat aanstaande zaterdag van tien tot zes met een kraam voor haar winkel, want ze houdt een magazijn verkoop. Yes, daar worden wij natuurlijk reuze blij van! Ze heeft heel veel mooie items die met veel korting zomaar jouw bezit kunnen worden! En als je van al dat shoppen dorst krijgt, drink je natuurlijk gezellig bij de overbuurvrouw Eef een kopje koffie of verse smoothie.

#3 Art Nouveau Festijn
Op Tweede Pinksterdag is het Wereld Art Nouveau dag. Om dit te vieren vindt er van vrijdag t/m maandag een gloednieuw event plaats, waarbij Den Haag als Nederlandse hoofdstad van de Art Nouveau gezien wordt. Den Haag was rond 1900 een bruisende stad die overliep van nieuwe inzichten en moderne inspiratie. Van literatuur tot beeldende kunst, van muziek tot theater en natuurlijk architectuur. Dit weekend kun je die sfeer proeven, door diezelfde kunstvormen. Voor meer info check de website of Facebook. Heb je tijdens het slenteren door de stad trek gekregen? Trakteer jezelf dan op een lekker culinair hapje en Haags drankje (jaja, EIBER bier heeft er ook een stand!) op het Lange Voorhout, waar het Haagse Wereld Hapjes event is!

#4 The Chocolate Shop
Chocolade, wie wordt daar nou niet blij van! Zondag organiseert The Chocolate shop een workshop foodpairing. Je combineert de chocolade met thee en krijgt de meest verrassende smaakmakers te proeven. Mis het niet en meld je snel aan! Lukt het jou niet om er zondag bij te zijn? Niet getreurd! The Chocolate Shop organiseert nog veel meer leuke workshops. Kijk voor de hele agenda op www.thechocolateshop.nl.

#5 Haagse schat van de week: de Sushimeisjes
Dit soort dingen vinden wij nou écht leuk! De ene Haagse schat, op visite bij een mogelijk nieuwe Haagse schat. De Boomhuttenclub (wat wij dus echt een schat vinden!) heeft de Sushimeisjes uitgenodigd om een sushi diner op locatie te bereiden. Papa en mama kunnen genieten van de lekkerste sushi, terwijl de kids aan het klimmen zijn in de indoor boomhutten. Geweldig toch! Reserveer snel je plekje via Facebook en mis het niet! Voor de kids is er natuurlijk ook een speciaal sushi menu, want van al dat spelen krijg je beretrek!

Maak er weer een mooi weekend van lieve schatten!