Yes, de maand januari is nu écht voorbij, februari is begonnen. Voor je het weet is het maart en staat de lente alweer voor deur. De temperaturen stijgen weer (oke, 3 graden, maar toch!), het voelt iets uitnodigender om fijn naar buiten te gaan! Zeker als zondag zijn naam eer aan doet en het zonnetje tevoorschijn tovert. Dit weekend kun je lekker rond gluren en de toerist uithangen in onze favoriete stad!

#1. Beklim de Haagse Toren
Als je het mij vraagt hoort deze toren écht bij Den Haag. Kies een willekeurig punt uit in het centrum, kijk omhoog en je ziet hem! Heb je zin om je weekend sportief te beginnen? Daag jezelf uit en beklim de 288 treden van één van de oudste gebouwen van Den Haag. Uiteraard doe je dit onder begeleiding van een gids en leer je over de historie van dit mooie gebouw. Als je geluk hebt, wordt je op 92 meter hoogte beloond met een prachtig en helder uitzicht over de hele stad. Misschien spot je zelfs onze Haagse schatten! De rondleidingen zijn donderdag t/m zondag om 13:00 en 15:00 uur. Kaarten zijn te koop via deze website.

#2. Chinees Nieuwjaar bij onze Oosterburen
Viel jouw oud&nieuw tegen of heb je gewoon zin om het dunnetjes over te doen? This is your lucky day! Op zaterdag vieren onze “buren” uit China hun nieuwe jaar. Het Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur en vindt altijd plaats aan het eind van januari of in het begin van februari. Gluur mee en vier feest met onze Chinese inwoners van Den Haag. Dit jaar vieren zij het dat het Jaar van de Hond voorbij is, en dat het Jaar van het Varken begint. Dit doen zij groots in het centrum van Den Haag. Zowel in Chinatown (logisch!) en in het stadhuis zijn er de hele dag gratis festiviteiten! Als je nog geen genoeg hebt gehad, kun je je dag in stijl afsluiten met een Chinese maaltijd. Bang dat je geen volledige Chinese rijsttafel op krijgt? Ga dan naar onze Haagse schat De Kade, die zit om de hoek en hier kun je heerlijk shared dinen!

#3. Gluren bij de Buren
Hoe leuk is dit! Op zondag kun je op verschillende plekken gluren in de stad, zonder dat je vreemd wordt aangekeken door de bewoners. Gluren bij de Buren is hét huiskamerfestival waarbij het podium wordt ingeruild voor een vloerkleed, en waarbij de bank als tribune fungeert. Intieme optredens van lokale talenten, zoals singer-songwriters, theatermakers, cabaretiers, danseressen en nog veel meer! De acts spelen tussen 12:00 en 17:00 meerdere optredens van 30 minuten, die gratis te bezoeken zijn.

#4. Bijkomen bij Hug the Tea
Gister waren we in China, vandaag Japan! Van al dat gluren bij al die buren krijg je natuurlijk hartstikke trek, dus tijd voor een break! Wist je dat je bij Hug the Tea, veel meer hebt dan alleen matcha & thee? Dit mega knusse zaakje op het hoekje van de Oude Molstraat, maakt heerlijke lunches klaar. Allemaal met groene matcha als basis! Een matcha smoothiebowl, matchawafels of een matcha milkshake! Het water loopt me al in de mond als ik naar de foto’s kijk! Heb je je buikje rond? Struin nog even lekker door de Oude Molstraat en de Molenstraat. Zo’n heerlijk stukje Den Haag dit!

#5. Haagse schat van de week: Bites & Stories
Ben je nog niet uit gegluurd en heb je zin in nog meer lekkers? Bites & Stories neemt je tijdens een 3,5 uur durende Beer Tour mee door het centrum van Den Haag. Tijdens deze nieuwste tour van Bites en Stories neemt Hagenees Kerensa je mee langs vier speciaal biercafés. Er wordt honderduit vertelt over de stad, de locaties en de geschiedenis van bier in Nederland. In totaal worden er 8 Nederlandse bieren geschonken en geproefd, die zorgvuldig zijn uitgekozen in opbouw van alcoholpercentage. Lees hier meer over deze fijne Haagse schat!

Geniet van het weekend!