Groen! Als ik aan groen denk, denk ik aan alleen maar positieve dingen. Aan een mooi groen bos, langzaam groeiend mos en aan gezonde maaltijden vol met lekkere ingrediënten. Aan vlinders in een bloeiende tuin en aan nichtjes die met groene kaplaarzen in plassen stampen! Weer of geen weer, dit weekend neem ik je in onze Vijf op Vrijdag mee langs mijn #5 favoriete groene plekjes in Den Haag.

#1 Emma’s Hof Wandel midden in het Regentessekwartier door een mooi klein stukje verstopt groen. Neem je kleine schatjes mee of als het droog is een fijn boek voor jezelf. Er kabbelt zelfs een watertje door de tuin om even lekker naar te staren. Een oase van rust, waar je aanstaande zondag tussen het aanmoedigen van de CPC renners door, heel even aan de drukte kunt ontsnappen.

#2 Landgoed Clingendael Als ik iets een fijne wandelplek vind, dan is het landgoed Clingendael wel. Het heeft iets sjieks, iets groots en iets heel relaxed. Dit stuk groen, aan de noordkant van Den Haag, is wat mij betreft een echte must go. Maakt niet uit welk seizoen het is, het is er mooi, altijd. Je kunt er onbeperkt in stilte wandelen. Met hond, zonder hond, rubberen kaplaarzen of je lekkere weekendsneakers. Geniet van wisselende wildgroei, water en een fijn bankje als de benen gaan klagen.

#3 Aloha Surf Oké, misschien niet zo groen, maar wel lekker buiten! Weer of geen weer, het strand maakt je fris en sowieso gelukkig. Na een stevige wandeling met wat winterse zon is een welverdiend sapje drinken bij Aloha een echt feestje. Plof neer in een gezellig hoekje om weer even lekker op te warmen!

#4 Juni Café Hartje centrum, nog geen paar minuten lopen van de rumoerige Grote Markt, kom je via een klein interessant gangetje uit bij Café juni in de Nutstuin. Zodra de eerste zonnestralen schijnen, zit ik er buiten op het terras. Je zit er zo beschut dat de wind je niet lastig valt en je je vers geperste gembersapje in alle rust kan opdrinken. Loop ook even over het bruggetje, langs de kas en terug. Sluit af met een rondje door het Nutshuis, om nog wat cultuur te snuiven.

#5 Haagse schat van de week: Filya Indoor Garden Na al dat lekker buiten zijn, tot slot een tip om ook wat groen in huis te halen. Daar knap je spontaan van op. Filya Indoor Garden heeft echt te veel vette planten, ja ook vet planten, maar dat bedoelde ik natuurlijk niet 😉 Planten om spontaan verliefd op te worden. Betreden is op eigen risico, want voor een mooi prijsje haal je binnen no time een flinke dosis zuurstof in huis!

Fijn weekend!