Fietsend door de stad zat ik (Renee, helemaal nieuw bij Haagse schatten) mij te verwonderen hoe gezellig en knus Den Haag er in het donker eigenlijk uitziet. Overal hangen weer lichtjes en versieringen, waardoor het fijne wintergevoel lekker wordt aangewakkerd! En wat een geluk dat het nu met het ingaan van de wintertijd nog eerder donker is, zodat we nog langer kunnen genieten van al die gezelligheid. Dit betekent ook dat de dagen steeds korter worden, maar met deze weekendtips kunnen jullie die herfstige weekenddagen wel optimaal invullen! Van schaatsen voor het Kurhaus tot koopjes shoppen bij de Overstock dagen in het Hofkwartier.

#1 Overstock dagen 2019
De ondernemers in het Hofkwartier houden hun jaarlijkse winterschoonmaak. Alle magazijnen en kelders worden leeggehaald en dit betekent heel veel unieke exemplaren die voor een heel vriendelijk prijsje worden aangeboden! Daarnaast worden ook nog op verschillende plekken proeverijtjes en workshops gegeven. Kortom een heerlijke dag struinen door het gezellige Hofkwartier!

#2 Opening schaatsbaan Kurhaus
Jaaaa, we kunnen de schaatsen weer van zolder halen! Ik kan niet wachten om weer een keer een lange schaatstocht te maken over het natuurijs van Nederland. Maar zo lang dat nog even op zich laat wachten, kan je wel alvast oefenen op het gezelligste ijsbaantje van Scheveningen. Deze wordt zaterdag feestelijk geopend. Dus slijp je schaatsen, regel een stevige stoel, een leuke date erbij en ijspret gegarandeerd!  

#3 Bokkentocht Oude Molstraat
Niks gezelligers dan borrelen op een herfstige zondagmiddag, helemaal tijdens de jaarlijkse bokkentocht in de Oude Molstraat. Dit betekent 1 straat, 6 super gezellige café’s, 6 overheerlijke bokbieren met 6 hapjes erbij, en dit voor maar 22 euro! Om zeker te zijn van een plekje kan je je inschrijven bij een van de volgende café’s; Milu, Momfer de Mol, Huppel de Pub, ‘T Hoekpandje, De Hoppezak en Café de Oude Mol. Cheers!

#4 Live op Zondag met Jerrycan bij Brasserie Ock
Aankomende zondag is er weer een ‘live op zondag’ bij de leukste kas van Nederland, Brasserie Ock. Deze zondag met Jerrycan, die de minder bekende juweeltjes uit de jaren 80&90 spelen, maar toch bekend genoeg om lekker mee te zingen en swingen! 

#5 Haagse schat van de week: Aloha
Niks lekkerder dan een strandwandeling op je vrije zondag, juist als het strand weer is terug gegeven aan de natuur en de strandtenten zijn opgeborgen in hun containers. Gelukkig mag er 1 hele leuke blijven staan en kan je daar, nadat je lekker bent uitgewaaid, neerploffen voor een warme choco met slagroom en marshmellows of lekker borrelen met de lekkerste zoete aardappelfrietjes van het hele strand!