Op vakantie komen de meeste mensen heerlijk tot rust en doen mensen ineens dingen die ze heerlijk vinden maar door het jaar heen niet echt aan toe komen. Zoals het lezen van dat ene boek dat al heel het jaar geduldig in de kast ligt te wachten of surfles nemen. Nou ga ik nooit tijdens de zomervakantie op vakantie naar het buitenland en dat hoeft dus ook helemaal niet! Check even de volgende tips want Den Haag, welk weer ook, bied je de kans ook heerlijk te ontspannen en uit te rusten.

#1 Nutshuis Open Air Film Festival
In Italië of Frankrijk vroeger, gingen wij vaak naar buitenbioscopen. Mijn ouders genoten volop, en wij ronden met alle kinderen over het pleintje. Dat gevoel, kun je hier gewoon ook nabootsen. Ga heerlijk met je bips op een zitzak, film kijken in de open lucht deze zaterdag. Ik zou ook zeker aanraden om eerst lekker een hapje te eten bij Juni Café. Een goed gevulde buik en een goedgevulde zomerse zaterdagavond.

#2 Verstoppertje spelen bij Hidden Gym
Grapje natuurlijk, want als je regelmatig een lesje volgt bij Hidden Gym, dan hoef je je body nergens te verstoppen. Sterker nog, als je de Zumba Fitness class ‘On The Beach’ volgt, kun je je alvast gaan inschrijven voor het volgende seizoen van Dancing with the Stars. Schud die heupen maar lekker los in het Beach Stadium!

#3 Jazz aan Zee Scheveningen
Sinds ik een paar weken geleden naar Skiffa ben verhuisd, fiets ik vaak via een omweggetje langs het strand naar huis. Ik vind het zo’n ultiem gevoel van vrijheid geven dat we aan de kust wonen. Dat er dan ook veel leuke dingen te beleven zijn in Scheveningen doet mij goed. Chille Jazz-deuntjes op de pier van Scheveningen deze zondag! En nu je er toch bent, struin je natuurlijk ook nog even over de Salt Market.

#4 Surfin’ in The Hague!
Die Daisy van ons, is onze eigen, zelfbekroonde surfgodin! Niks van waar dat je buitenlandse wateren op moet zoeken om in een ultieme surfers-vibe terecht te komen. Bij zowel Aloha als The Shore kun je aan onze eigen kust, een surf-pro worden waar je volgend jaar in Portugal, elke local mee van z’n surfboard blaast!

#5 Haagse schat van de week: bijClarence
Ik ga nog even door met de herinneringen aan zomervakanties met de familie, waar we dan als gezin op zo’n mini pleintje, in alle vroegte een versgebakken croissant kregen waarvan je de kruimels later overal nog terugvond. Bij Clarence opent om 7.00 uur al haar deuren, voor de vroege vogels onder ons. Heerlijk toch, zo na je ochtendwandeling aan een vers bakkie koffie?! Enne: ook ontbijten en lunchen is er een waar feestje!