De herfst is hét seizoen voor de introvert. Het is in deze maanden heel normaal als je graag met een dekentje, omringd door kaarsen, op de bank zit met een goed boek. Je er alleen op uit wilt om bij je favoriete lokale Haagse schat iets te scoren om het thuis nóg aangenamer te maken. Dit weekend helpen onze Haagse schatten jou om lekker tijd voor jezelf (en je geliefden) te maken. Zorg goed voor jezelf!

  1. De mooiste kandelaren en decoraties scoren

Gezien je dit weekend zoveel mogelijk tijd binnen door gaat brengen, is het natuurlijk wel van belang dat je huis er tiptop uitziet. Schoonmaken helpt, maar iets nieuws aanschaffen om de boel thuis op te vrolijken is een nóg beter idee. Een bezoekje aan Haagse schatten Sprinkel + Hop, Made Concept Store, NOOK Gallery en Couqou is daarom een briljant idee. Bij deze winkels vind je waanzinnige decoraties, kunst, meubels en meer om van je huis een nog mooier thuis te maken.

2. Maak je eigen Gingerbread Matcha Latte met hulp van Hug the Tea

Voordat je op de bank gaat zitten met het boek dat je zorgvuldig hebt uitgekozen, is het tijd om voor jezelf een overheerlijke Gingerbread Matcha Latte maken. Klinkt misschien ingewikkeld, maar de zussen van Hug the Tea maken het je heel makkelijk: ze hebben hun geheime recept namelijk gedeeld op hun website. Wel handig om van tevoren even bij Hug the Tea langs te gaan om het belangrijkste ingrediënt aan te schaffen: matcha!

3. Snoepgoed van bakkerij Victor Driessen

Om te voorkomen dat je tijdens het lezen van je spannende boek je nagels begint op te eten, is enig snoepgoed wel aan te raden. Bij bakkerij Victor Driessen hebben ze gelukkig al de lekkerste pepernoten. En als je er dan toch bent, is het geen schande om je te laten verleiden door de heerlijke geuren van versgebakken brood en in te slaan voor een uitgebreide zondagsbrunch.

4. Knus een film kijken bij het Filmhuis

Weinig zo fijn als thuis (met of zonder verkering) een goede film kijken. Dat snappen ze bij het Filmhuis Den Haag ook. Daarom hebben ze hier een zaal ingericht als Boutique Cinema: een bioscoopzaal die aandoet als knusse, gezellige woonkamer. Het enige verschil tussen je eigen thuis en deze bioscoopzaal is het feit dat je hier naar een volwaardig bioscoopscherm kan staren in plaats van je kleinere televisie. Fijn: tickets voor deze zaal kosten evenveel als die van andere zalen. Check de agenda van het Filmhuis om te weten welke pakkende films je in deze Zaal 6 kan zien.

5. Een frisse neus halen op de Home Made Market – Franse Editie

Struinen over een markt past ook perfect bij een mooie herfstdag. Zeker een markt met allerlei Franse items om jezelf mee te verwennen. Kunst, lekkernijen, sieraden en andere mooie vintage vind je op de Home Made Market – Franse Editie in de Prinsestraat, Molenstraat en op het Kerkplein aanstaande zondag. Mochten je aankopen je nog niet genoeg opwarmen, dan kun je altijd nog een neerploffen voor een heerlijk kopje koffie met een minstens net zo lekker gebakje bij Haagse schat Confetti, eveneens in de Prinsestraat. Genieten maar!