Een nieuw jaar, een nieuwe rubriek. Onze vertrouwde Friyay maakt vanaf dit jaar plaats voor de Vijf op vrijdag. Met hierin de 5 ultieme tips om van jouw weekend iedere week een onvergetelijke #haagseschatten ontdekkingsreis te maken. Klaar voor de eerste editie?

#1 Het beste van twee werelden: Sushi & Yoga
Zaterdagmiddag is de nieuwe locatie van de Sushimeisjes het decor voor een heuse Sushilates les. Jawel, eerst lekker soepel en strak worden tijdens de pilatesles van Hidden Gym en daarna smullen van de meest verse en lekkerste sushi van Den Haag. Over een toffe Haagse schatten samenwerking gesproken! Let wel even op: er zijn nog maar een paar plekjes beschikbaar.

#2 Workshop koffie branden
Ook zo dol op bakkies, maar zou je er wel wat meer over willen weten? Wij tippen de workshop koffie branden bij verscholen Capriole op zaterdagochtend. In 1,5 uur tijd krijg je een kijkje in de branderij en brand je samen 6 kilo koffie. Na de workshop ben je een ware kenner en kun je je vrienden van alles vertellen over oorsprong van koffie, het roastproces en de koffieoogst. Natuurlijk krijg je ook een zakje vers gebrande koffie mee naar huis.

#3 Baskische soul food lunch
Uitgebreid lunchen in een bijzonder Baskisch restaurant? Dan moet je zaterdagmiddag bij Etxea zijn. Kunstwerkjes op je bord en bijzondere smaakcombinaties tijdens de soul food lunch. En had ik eigenlijk al genoemd dat ze er mega lekkere wijntjes hebben?

#4 Open Mic bij Meneer Chocola
Nog geen Haagse schat, maar wel hoog op de lijst om er eentje te worden: Meneer Chocola in de Keizerstraat. En laat daar zondag nou net een open mic middag zijn vanaf 15.00 uur. Voor alle singer songwriters, muziekliefhebbers en iedereen die van lekker eten houdt! Enne laat je ons weten of jij het ook een echte Haagse schat vindt?

#5 Haagse schat van de week: Filmhuis
In de vijfde en laatste tip in deze rubriek lichten we altijd één van onze Haagse schatten uit. De primeur is aan het Filmhuis Den Haag. Want even eerlijk, die donkere druilerige dagen vragen toch simpelweg om fijne films, goede docu’s en lekkere happen bij deze Haagse schat? Check snel de programmering!

Maak er een onvergetelijk weekend van!